x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prime la complex cât pensiile neimpozitate

Prime la complex cât pensiile neimpozitate

de Gabriela Mladin    |    20 Iul 2010   •   00:00

Criza şi măsurile de asuteritate impuse de Guvern pare să nu-i afecteze în nicun fel pe angajaţii Complexurilor Energetice, care ieri, de Ziua Energeticianului au beneficiat de prime de sute de mii de lei. La Rovinari, de exemplu, angajaţii au încasat 700 de lei doar primă, cât o pensie a unui profesor neimpozitată. În afara banilor, angajaţii şi-au luat şi zi liberă. Nu toţi, însă, doar şefii.



Explicaţia acordării acestor prime este accea că sunt incluse în contractul colectiv de muncă. De precizat că amebele societăţi se află în subordinea Ministerului Economiei.

La Complexul Energetic Rovinari, prima acordată de administraţie este de 700 de lei, în timp ce angajaţii Complexului Turceni au primit de Ziua Energeticianului, câte 500 de lei fiecare.

Pentru cei peste 4 000 de angajaţi de la complexuri, statul le-a plătit aproape 2.500. 000 de lei.

Conducerea celor două complexuri a declarat că, după acordarea acestor prime, le-a cerut salariaţilor să doneze măcar 100 de lei sinistraţilor afectaţi de ultimele inundaţii.

Directorul general al Complexului energetic Turceni, Octavian Graure a confirmat faptul că i-a rugat pe angajaţi să doneze o parte din primă: "le-am solicitat salariaţilor ca din valoarea primei să o trimită sinistraţilor din zonele inundabile. I-am rugat ca această donaţie să nu fie mai mică de 100 de lei".

În tot acest timp, bugetarii îşi fac calcule pentru a vedea cu ce mai râmân după reducerea salariilor cu 25%, asta dacă nu cumva se află pe lista celor care trebuie să plece acasă. Pensionarii se gândesc şi ei cum vor face faţă, după impozitarea pensiilor.

×
Subiecte în articol: special observator