x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prognoză meteo - Vine vara, bine-mi pare!

Prognoză meteo - Vine vara, bine-mi pare!

de Sorin Anghel    |    29 Mai 2008   •   00:00
Prognoză meteo - Vine vara, bine-mi pare!

PROGNOZĂ PE TREI LUNI
Temperaturile medii lunare vor depăşi valorile normale în cea mai mare parte a ţării. Cele mai mari valori de temperatură pot depăşi 35°C în zonele de cîmpie.



PROGNOZĂ PE TREI LUNI

IUNIE. Temperaturile medii lunare vor depăşi valorile normale în cea mai mare parte a ţării. Cele mai mari valori de temperatură pot depăşi 35°C în zonele de cîmpie. În cele mai reci nopţi, temperaturile minime pot coborî pînă la 5°C în zonele depresionare din centrul şi din nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor avea tendinţă spre deficit în sudul şi în estul ţării, iar în rest vor fi în general normale. Perioadele de instabilitate atmosferică ale lunii vor fi caracterizate prin averse de ploaie, însoţite de descărcări electrice, condiţii de grindină şi intensificări ale vîntului, cu aspect de vijelie.


IULIE. Temperaturile medii lunare vor depăşi valorile normale în majoritatea regiunilor. În luna lui Cuptor se aşteaptă atît zile caniculare (temperaturi maxime > 35°C) în vestul şi sudul ţării, cât şi nopţi tropicale (temperaturi minime >20°C) în sud şi pe litoral. Cantităţile de precipitaţii vor fi mai mici decît mediile multianuale în jumătatea de est a ţării, iar în rest vor fi în general normale. Ploile vor avea şi caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, cu aspect de vijelie şi condiţii de grindină.

×
Subiecte în articol: meteo