x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Program de activităţi fizice destinat vârstnicilor, în mai multe parcuri din Sectorul 6

Program de activităţi fizice destinat vârstnicilor, în mai multe parcuri din Sectorul 6

03 Sep 2021   •   11:00
Program de activităţi fizice destinat vârstnicilor, în mai multe parcuri din Sectorul 6

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a anuntat ca va derula de luni un program de activităţi fizice destinat vârstnicilor ce va avea loc în parcurile Drumul Taberei, Crângaşi, Timişoara şi Constantin Brâncuşi.Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6, programul "Mişcare pentru sănătate" se va desfăşura timp de patru săptămâni.


Sesiunile de mişcare la care vor participa antrenori vor începe la ora 9.00, după următorul program: Parcul Drumul Taberei - luni şi miercuri; Parcul Crângaşi - marţi; Parcul Timişoara - joi; Parcul Constantin Brâncuşi ANL - vineri.

Activitatea fizică va începe cu exerciţii de înviorare şi de pregătire a organismului pentru efort. După o durată de 10-15 minute, vor urma exerciţii fizice generale, de tip aerobic şi cardiovascular. Se vor utiliza atât aparatele de fitness din dotarea parcurilor, cât şi materiale personale ale specialiştilor coordonatori. Durata întregului antrenament va fi de 45-50 de minute, în funcţie de capacităţile fizice individuale ale vârstnicilor.

Indiferent de nivelul condiţiei fizice, beneficiile exerciţiilor fizice la vârsta a treia, mai ales cele aerobice şi cardiovasculare, sunt de natură fiziologică, psihologică şi socială. Toate persoanele, chiar şi cei care folosesc cârje ortopedice, cadre de mers sau scaun cu rotile, au posibilitatea de a se mişca în propriul lor ritm, se arată în comunicat. 

×