x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Promisiuni "verzi" de la Remeş

Promisiuni "verzi" de la Remeş

de Florina Zainescu    |    27 Iul 2007   •   00:00
Promisiuni "verzi" de la Remeş
Sursa foto: LUCIAN ALECU/

Impăduririle masive, renaturarea Luncii Dunării şi a luncilor răurilor interioare, crearea unor salbe de iazuri, reabilitarea amenajărilor de irigaţii existente şi realizarea altora noi sunt căteva din măsurile pe care Ministerul Agriculturii le va include in Strategia Naţională de reducere a efectelor secetei pe termen scurt şi mediu, a anunţat ieri ministrul de resort, Decebal Traian Remeş.


RENATURĂRI ŞI REIMPĂDUriRI. "Este vorba despre renaturarea Luncii Dunării şi renaturarea unor lunci ale răurilor interioare, pentru a avea rezerve de apă, in al doilea rănd pentru a putea folosi acele acumulări de apă ca atenuare a viiturilor in anumite perioade cănd putem fi ameninţaţi de inundaţii. Nu facem spargeri dirijate, ca să ne ducem peste culturi agricole, ci reumplem de acolo de unde i-am dat drumul să meargă spre Marea Neagră mai inainte", a declarat Remeş.


REALIZARE In 15-20 de ani. De asemenea, Agricultura are in plan ample măsuri de impădurire, pe 12% din suprafaţa ţării intr-un interval de 15 ani, cu bani din fonduri structurale de la UE, bugetul de stat şi bugetele locale. Pentru elaborarea acestei strategii, ministerul condus de Remeş a primit miercuri de la Guvern 3 milioane de lei. Documentul va fi gata peste trei luni, a spus Remeş. Finalizarea acestor măsuri va dura intre 15 şi 20 de ani.

×
Subiecte în articol: verde!