x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protocolul a stabilit, preşedintele a desemnat: Boc a primit onorul

Protocolul a stabilit, preşedintele a desemnat: Boc a primit onorul

01 Dec 2010   •   12:36
Protocolul a stabilit, preşedintele a desemnat: Boc a primit onorul
Sursa foto: /Reuters

De Ziua Naţională a României, "protocolul a stabilit" ca Mircea Geoană să fie tratat cu spatele de către garda militară. Drept urmare, onorul a fost primit nu de al doilea om în stat, ci de Emil Boc.

Întrebat despre faptul că el a fost cel care a primit onorul în absenţa şefului statului, deşi preşedintele Senatului este al doilea om în stat, premierul Emil Boc a declarat că: "Protocolul este cel care a stabilit şi dumneavoastă aţi văzut ce s-a întâmplat". Boc a spus că a aflat de marţi că lui îi vor fi prezentate onorurile. "Preşedintele m-a desemnat în acest sens", a spus el.

La sfârşitul paradei militare, Boc, întrebat în legătură cu Ziua Naţională, a spus: "Este un miracol că acest popor a reuşit în decursul istoriei să facă faţă la toate provocările pe care le-a avut, că a fost vorba de imperiile care au încercat să ne cucerească - noi am rezistat".

"Asta este o mare mândrie pentru fiecare român, pentru fiecare dintre noi că am reuşit ca în ciuda vitregiilor vremii am reuşit să rămânem un popor unit şi să avem în 1 Decembrie un simbol al unităţii naţionale", a mai spus Boc.

×
Subiecte în articol: video