x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raluca Tulic a murit din cauza antibioticului administrat

Raluca Tulic a murit din cauza antibioticului administrat

de Gabriela Mladin    |    03 Noi 2011   •   15:53
Raluca Tulic a murit din cauza antibioticului administrat

Rezultatul toxicologic in cazul adolescentei de 17 ani, moarta la Spitalul din Targu-Jiu in luna august, confirma suspiciunea parintilor ca decesul s-a produs ca urmare a administrarii cu antibiotic. Medicii legisti ai Institutului Mina Minovici sustin ca moartea fetei s-a produs ca urmare a socului anafilactic in care a intrat imediat ce a primit ampicilina.

Institutul de Medicina Legala ,,Mina Minovici' a transmis la Targu-Jiu rezultatul analizelor toxicologice ale adolescentei de 17 ani, Raluca Tulic, moarta la Spitalul din Targu-Jiu in luna august. Concluziile legistilor confirma suspiciunile parintilor: Raluca a decedat ca urmare a administrarii antibioticelor.

Initial, medicii legisti de la Targu-Jiu au sustinut ca rezultatul necropsiei a aratat faptul ca adolescenta internata in sectia ORL pentru scoaterea amigdalelor a murit ca urmare a unei pancretite hemoragice acute. Probele toxicologice, transmise Institutulului Mina Minovici arata, insa, ca adolescenta a murit dupa ce i s-a administrat antibioticul. A intrat, imediat, in soc anafilactic.

"Rezultatele de Institutului Medico-Legal in cazul Tulic au sosit la Serviciul de Medicina Legala si la Politia Judeteana. Urmeaza ca organele abilitate sa-si continue ancheta in cazul Tulic. Politia si procuratura, pe baza acestor examene vor contiuna ancheta pana la finalizarea ei', a declarat managerul Spitalului din Targu-Jiu, Vasile Stanculete.

Ampicilina i-a fost fatala!
Despre rezultatele efective, Stanculete nu a scos o vorba. Acestea vin sa incrimineze cadrele medicale de la Gorj si sa confirme banuielile parintilor. "In cauza penala privind decesul minorei in varsta de 17 ani din comuna Sivilesti, se efectueaza cercetari fata de personalul medical din cadrul Spitalului Medical Judetean Gorj, sub aspectul savarsiri infractiunii de ucidere din culpa si neglijenta in serviciu. Conform raportului de constatare medico-legala a autopsiei, intocmit de Institutul Mina Minovici si transmis catre Serviciul de Medicina Legala Gorj, cauza decesului a fost neviolenta si s-a datorat insuficiente cardio-respiratorii acute, consecinta unui soc anafilactic produs in urma administrarii de antibiotic si anume, ampicilina. In prezent, se efectueaza cercetari pentru stabilirea cu exacitate a persoanelor ce se fac vinovate si tragerea la raspundere penala a acestora', a declarat Laurentiu Grecu, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Jiu.

Medici anchetati
Acest rezultat era asteptat de procurori, pentru a se incepe urmarirea penala impotriva cadrelor medicale care au decis si care i-au administrat fetei antibioticul. Pana atunci, anchetatorii au mai solicitat cateva documente de la spitalul Targu-Jiu.
"De la noi (n.r. Spitalul Judetean), au fost cerute documente in legatura cu fisa posturilor anumitor medici si cadre medicale implicate in acest caz si foaia de observatie a pacientei respective', a confirmat Stanculete.

Raluca Tulic avea 17 ani si a decis sa-si scoata amigdalele. Inainte cu doua ore de interventia chirugicala i s-a facut ampicilina. Imediat a intrat in soc, iar la cateva minute a decedat.

×
Subiecte în articol: raluca tulic caz tulic