x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rasturnare de situatie - Tcaciuc, eliberat conditionat

Rasturnare de situatie - Tcaciuc, eliberat conditionat

28 Noi 2004   •   00:00

Controversatul om de afaceri sucevean Severin Tcaciuc a fost pus in libertate, la sfarsitul saptamanii trecute, de catre autoritatile austriece. Eliberarea lui Tcaciuc a fost anuntata, vineri, de catre Biroul National Interpol, care sustine totodata ca omul de afaceri va fi supus unei supravegheri stricte.

ION ALEXANDRU

Click pentru a mari imaginea
SUPRAVEGHEAT. Afaceristul sucevean a fost eliberat la zece zile dupa ce fusese retinut de autoritatile austriece
VERIfiCARI. "Biroul National Interpol a solicitat Punctului National Focal sa intreprinda verificarile si demersurile necesare pentru clarificarea situatiei, prin intermediul atasatului de Interne de la Viena", informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane. Severin Tcaciuc a fost arestat pe 16 noiembrie, urmand sa fie intocmite procedurile de extradare in Romania. Ministerul Justitiei a cerut, la mijlocul saptamanii trecute, Biroului National Interpol sa verifice daca sunt indeplinite conditiile legale pentru extradare. Reamintim ca Severin Tcaciuc a parasit Romania la 28 februarie 2003, prin Vama Bors. Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Severin Tcaciuc s-a prezentat pentru a iesi din tara la PCTF Bors cu aproximativ trei ore inainte ca politistii suceveni sa transmita solicitarea de interzicere a iesirii din Romania.

.

.

.

.

ACUZATII
Severin Tcaciuc este cercetat in mai multe dosare penale, printre care unul in care este acuzat de evaziune fiscala, fals, uz de fals si inselaciune, prejudiciul creat fiind de aproximativ 20 de miliarde de lei. Politistii sustin ca, in urma cercetarilor activitatii firmei de transport a lui Tcaciuc, au fost "retinute peste 40 de infractiuni". Tcaciuc a mai fost condamnat, in februarie, de Curtea de Apel Cluj la un an si jumatate de inchisoare cu executare si la plata a 200 de milioane de lei despagubiri, intr-un proces de ultraj cu politistul sucevean Corneliu Ilisai.

×
Subiecte în articol: observator tcaciuc