x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (Re)descoperirea lui Tăriceanu

(Re)descoperirea lui Tăriceanu

de Marina Constantinoiu    |    29 Iul 2007   •   00:00
(Re)descoperirea lui Tăriceanu
Sursa foto: GERARD CERLES/

Romănii işi (re)descoperă premierul, cel puţin aşa reiese din ultimul sondaj de opinie realizat de Gallup şi citat de Rompres.

Increderea in preşedintele Traian Băsescu a scăzut in ultimele trei luni cu 20%.

SONDAJ GALLUP - Pensiile, bată-le vina!

Romănii işi (re)descoperă premierul, cel puţin aşa reiese din ultimul sondaj de opinie realizat de Gallup şi citat de Rompres.

Increderea in preşedintele Traian Băsescu a scăzut in ultimele trei luni cu 20%. In acelaşi interval, premierul Călin Popescu-Tăriceanu a beneficiat de creşteri ale increderii, conform unui sondaj Gallup, citat de Rompres. Procentul celor care au multă sau foarte multă incredere in preşedintele Băsescu a scăzut, din mai pănă in iulie, de la 63% la 43%, trecănd printr-o valoare intermediară de 59% in luna iunie.

BENEFICIAR. In cele trei luni, de creşteri ale increderii din partea populaţiei au beneficiat premierul Călin Popescu-Tăriceanu (de la 14% la 21%); preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor (de la 7% la 12%), şi preşedintele PC, Dan Voiculescu (de la 3% la 9%).

Procentul cumulat de "incredere multă" şi "foarte multă" s-a menţinut constant in cazul lui Mircea Geoană (14%) şi a scăzut pentru preşedintele PLD, Theodor Stolojan (de la 30% la 23%), şi preşedintele PD, Emil Boc (de la 19% la 16%, deşi in iunie a atins un nivel de 27%). Pe de altă parte, preşedintele PNG-CD.

RELAXAT. Liderul PNG, George Becali, a beneficiat, şi in luna mai, şi in luna iulie, de incredere multă sau foarte multă din partea a aproximativ 25% dintre romăni, iar in luna intermediară, iunie, a urcat la un maximum de 31%.

GESTIONARE. In acelaşi interval, numărul romănilor care sunt de acord cu modul in care Călin Popescu-Tăriceanu işi exercită atribuţiile de premier a crescut de la 21% la 41%, atingănd un nivel de 25% in iunie.

In altă ordine de idei, sondajul relevă faptul că mai mult de jumătate din romăni consideră măsura de mărire a pensiilor ca fiind una foarte bună. De asemenea, 36% dintre cetăţeni consideră măsura ca fiind bună şi numai 4% o apreciază ca foarte proastă. In ceea ce priveşte dacă măsura pune in pericol dezvoltarea economică, peste jumătate, 60%, dintre cei chestionaţi consideră că da, 21% opinează că nu, iar 19% nu ştiu sau nu au un răspuns.

×
Subiecte în articol: observator preşedintele