x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Registrul Comertului - Steaua, pasata la rude

Registrul Comertului - Steaua, pasata la rude

de Daniela Ivan    |    Miruna Pasa Petru    |    22 Oct 2005   •   00:00

Registrul Comertului a declarat ieri ca valabila si legala cesiunea prin care Gigi Becali a impartit unor rude ale sale actiunile detinute la FC Steaua. Odata inscris in registre, actul de cesiune ii va putea folosi latifundiarului din Pipera pentru ridicarea sechestrului impus de ANAF in schimbul platii datoriilor Stelei catre bugetul de stat. Decizia de ieri nu este insa definitiva. Ea poate fi atacata de ANAF cu recurs, a declarat ieri directorul general, Eugen Ghiulea. Imediat dupa hotararea judecatorului de la Registrul Comertului, Becali s-a dus la Judecatoria Sectorului 3, unde a depus o cerere de anulare si ridicare a sechestrului.

REACTIE VIRULENTA. Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, sustine ca decizia Registrului Comertului este ilegala. "La data cand Becali a depus cererea pentru inscrierea de mentiuni de cesiune, noi aveam un sechestru", explica Bodu. El adauga ca este revoltat de interpretarea abuziva sau superficiala a judecatorului delegat.

AMBITIE. Fiscul va merge inainte cu masurile asiguratorii si executorii. "Nu ne vom opri decat atunci cand vom recupera banii ce ni se datoreaza", spune Bodu. Acesta sustine ca are si parghiile prin care poate face acest lucru, chiar daca acum actiunile de la Steaua nu-i mai apartin lui Gigi. "Orice instrainare de terenuri apartinand contribuabilului Gigi Becali este blocata pana cand acesta va constitui in favoarea Fiscului o ipoteca asupra unui teren a carui valoare sa acopere cuantumul datoriei de aproximativ 11 milioane euro", sustine seful Fiscului. (Daniela Ivan, Miruna Pasa)

GIGI BECALI S-A SUCIT
Gigi Becali a spus ieri ca decizia judecatorului delegat este dreapta. "Sa fiu multumit de ceva drept? Nu mai exista sechestru pe aceste actiuni", a comentat acesta. El a anuntat ca nu stie daca va mai ipoteca o suprafata de teren pentru acoperirea datoriilor la stat, asa cum se intelesese cu Sebastian Bodu. "Daca voi mai pune o ipoteca asupra unui teren pana la acoperirea datoriilor? Pentru ce sa mai fac asta? Degeaba? Pun gaj, face actele, mai umblu cinci-sase zile pentru ele si apoi, cine stie, spune ca nu e bine. Eu ma gandesc sa o fac, dar Bodu este un om cu sapte fete, chiar nu inteleg ce vrea", a adaugat Becali.

×
Subiecte în articol: observator becali