x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Renate Weber: Puteau fi găsite alte formule pentru bradul de la Palatul Copiilor, nu dozele de vaccin

Renate Weber: Puteau fi găsite alte formule pentru bradul de la Palatul Copiilor, nu dozele de vaccin

10 Dec 2021   •   13:22
Renate Weber: Puteau fi găsite alte formule pentru bradul de la Palatul Copiilor, nu dozele de vaccin

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunţat vineri că instituţia pe care o conduce a sesizat Garda de Mediu, Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Educaţiei în legătură cu bradul de Crăciun făcut din doze de vaccin de la Palatul Copiilor şi a subliniat că în acest caz "puteau fi găsite alte formule".

"E o sărbătoare creştină, religioasă. Ţine, până la urmă, şi de identitatea culturală a acelor copii. Oare aşa trebuie făcut într-un parc pentru copii un brad de Crăciun? Acolo scrie Palatul Copiilor, e făcut pentru copii. Că de-aia ne-am sesizat. Iertaţi-mă, nu ne-am sesizat, de exemplu, de bradul scheletic din Târgul de Crăciun. Ăla, na, e făcut pentru toată lumea. Dar ăsta este chiar al copiilor şi e o petiţie pe care am primit-o", a afirmat Weber.

Avocatul Poporului se declară "o adeptă a reciclărilor", dar consideră că puteau fi găsite "alte formule" în locul dozelor de vaccin.

"Şi putea să fie făcut un brad din orice - din cărţi uzate, din doze de sucuri. Dar să vedem dacă, într-adevăr, deşeurile care îţi rămân de la vaccinare prezintă siguranţă. Cred sincer că pentru copii puteau fi găsite şi alte formule", a spus Renate Weber.


 

×
Subiecte în articol: renate weber