x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Republica Moldova a interzis oficial site-ul pro-rus Sputnik MD. Ce se întâmplă în România cu platforma de știri

Republica Moldova a interzis oficial site-ul pro-rus Sputnik MD. Ce se întâmplă în România cu platforma de știri

26 Feb 2022   •   12:30
Republica Moldova a interzis oficial site-ul pro-rus Sputnik MD. Ce se întâmplă în România cu platforma de știri

Autoritățile din Republica Moldova reacționează la invadarea Ucrainei și interzic site-ul de știri Sputnik MD întrucât are o politică editorială pro-rusă. Totodată, acesta nu mai poate fi accesat nici în România, deși nu există o decizie oficială în acest sens. 

Site-urile www.sputnik.md și www.gagauznews.md nu mai pot fi vizualizate de pe motorul de căutare Google Chrome și nici de pe dispozitivele mobile Android și IPhone, scrie stiri.md. 

”Ordinul care conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis Registratorului național al domeniului de nivel superior „md” și furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca, în condițiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate”, se arată în comunicatul oficial.

În Republica Moldova, acestea sunt considerate ”promotoare de informații care incită la ură și război, în condițiile stării de urgență”.

 

×
Subiecte în articol: sputnik gagauznews