x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RESTRICŢII de circulaţie, sâmbătă, în Capitală. Vezi zonele vizate şi rutele ocolitoare

RESTRICŢII de circulaţie, sâmbătă, în Capitală. Vezi zonele vizate şi rutele ocolitoare

25 Apr 2013   •   15:25
RESTRICŢII de circulaţie, sâmbătă, în Capitală. Vezi zonele vizate şi rutele ocolitoare

Circulaţia rutieră va fi restricţionată în zona Catedralei Patriarhale sâmbătă, între orele 14:30 şi 18:30, când se va desfăşura o procesiune religioasă, prilejuită de sărbătorirea Floriilor.

Astfel, în ziua de 27 aprilie 2013, "în intervalul orar 14:30 – 18:30, se va desfăşura o procesiune religioasă cu prilejul sărbătoririi "Floriilor", sens în care Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă în sensul restricţionării / fluidizării traficului rutier, în conformitate cu prevederile avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti". 

Procesiunea religioasă va avea loc pe următorul traseu: Catedrala Mântuirii Neamului – Dealul Arsenalului – Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (oprire) – Calea 13 Septembrie – bd. Libertăţii – bd. Regina Maria (oprire la Biserica Sf. Nicolae Vlădică) – str. 11 Iunie – str. Principatelor Unite – str. Ienăchiţă Văcărescu – str. Sf. Ecaterina – Paraclisul Universitar Sf. Ecaterina (oprire) – str. Bibescu Vodă – Dealul Patriarhiei – Colina Bucuriei - Catedrala Patriarhală.

Deplasarea participanţilor se va face pe partea carosabilă, cu restricţionarea traficului rutier şi închiderea temporară a circulaţiei pe străzile precizate mai sus.

Rute ocolitoare:
- Calea 13 Septembrie – str. Izvor – bd. Naţiunile Unite – Splaiul Independenţei;
- Calea 13 Septembrie – bd. Tudor Vladimirescu – şos. Viilor – str. Constantin Istrati – bd. Mărăşeşti.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:
* să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului;
* să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun;
* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului;
* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
* să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere;
* să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

×