x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reuters: UE negociază cu grupuri farmaceutice contracte pentru potenţiale vaccinuri anti-Covid-19

Reuters: UE negociază cu grupuri farmaceutice contracte pentru potenţiale vaccinuri anti-Covid-19

17 Iul 2020   •   15:29
Reuters: UE negociază cu grupuri farmaceutice contracte pentru potenţiale vaccinuri anti-Covid-19

Uniunea Europeană negociază precontracte pentru achiziţionarea unor potenţiale vaccinuri anti-Covid-19 cu grupurile farmaceutice Moderna, Sanofi şi Johnson & Johnson, precum şi cu firmele biotehnologice BioNtech şi CureVac, afirmă surse UE citate de agenţia de presă Reuters.

 

Negocierile au loc după ce UE a ajuns în iunie la un acord cu grupul farmaceutic AstraZeneca pentru cumpărarea a 400 de milioane de doze ale unui eventual vaccin anticoronavirus, în principiu pentru toate cele 27 de state membre UE.

Informaţiile despre negocierile în curs au fost transmise de Comisia Europeană miniştrilor Sănătăţii din statele UE, în cursul unei reuniuni desfăşurate joi la Berlin, au declarat sursele citate.

"Purtăm negocieri cu numeroase companii pe tema posibilelor vaccinuri anti-Covid-19", a confirmat vineri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, fără a menţiona numele vreunei firme.

Peste 100 de potenţiale vaccinuri anticoronavirus sunt în curs de a fi dezvoltate în lume. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cel puţin trei sunt în etape finale ale testelor clinice - dezvoltate de companiile chineze Sinopharm şi Sinovac Biotech, precum şi de AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: UE vaccinuri anti-Covid-19