x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator REVOCARE / Lui Brădişteanu i s-a ridicat interdicţia de a ieşi din ţară

REVOCARE / Lui Brădişteanu i s-a ridicat interdicţia de a ieşi din ţară

de Miruna Pasa Petru    |    28 Ian 2009   •   00:00

Medicul Şerban Brădişteanu, deferit justiţiei pentru infracţiuni de corupţie, a primit permisiunea de a părăsi ţara.



Curtea de Apel Bucureşti a dispus ieri revocarea interdicţiei de a părăsi România luată pe numele medicului. Şerban Brădişteanu a cerut ridicarea măsurii preventive pentru a fi supus în străinătate unei intervenţii chirurgicale la coloana vertebrală. În sprijinul cererii sale, acesta a depus la dosar documente medicale recente cu privire la starea sa de sănătate, împreună cu dovada că operaţia nu se poate efectua în România, documente care i-au mărit substanţial reputatului medic şansele de a se trata în străinătate.

Şerban Brădişteanu a mai susţinut că interdicţia de a părăsi ţara l-a împiedicat să ajungă la mai multe congrese internaţionale de medicină fiind privat astfel de dreptul de a se perfecţiona profesional.

ACUZAŢII
Medicul este acuzat că ar fi primit o mită de jumătate de milion de dolari şi o alta de 3,5 milioane de euro de la o firmă austriaco-elveţiană ce distribuie produse medicale. În schimbul banilor, Brădişteanu ar fi facilitat companiei câştigarea unei licitaţii pentru echiparea spitalelor penitenciar din România, procedură desfăşurată în anii 2001-2002.

×
Subiecte în articol: observator