x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ridicola - Sulfina ataca jurnalistii

Ridicola - Sulfina ataca jurnalistii

25 Mai 2005   •   00:00

Ramasa fara purtator de cuvant, dupa ce Simona Hodos a strigat la jurnalisti ca au tara pe care o merita daca o mai ataca pe Sulfina Barbu, ministrul a luat in propriile maini relatia cu presa. Primele masuri? Intimidarea celor care o critica si relateaza despre incompetenta ministrului. Prima victima: Dana Grecu, de la Antena 1.

  • de ELENA STAN, ALEXANDRU NASTASE
  • OBSERVATOR
  • "DICTATURA". Ministrul Mediului calca pe urmele purtatorului sau de cuvant
    Instructaj cu ziaristii - asta a facut ministrul Sulfina Barbu in cadrul conferintei de presa care a avut loc ieri la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA). Conferinta de presa a fost convocata pentru comunicarea problemelor discutate de ministrul Mediului roman cu ministrul Protectiei Mediului din Ucraina, Pavlo Ignatenco. Dar, surpriza! Nici nu a intrat bine in sala, ca ministrul a inceput sa se rasteasca la jurnalistii prezenti: "Nu vreau sa mai intrati si sa mai iesiti in timpul conferintei de presa. Aceasta este o institutie publica in care si dumneavoastra, doamna Grecu, trebuie sa-i respectati pe cei care va primesc. Sa nu mai vorbim la telefon in timpul conferintei de presa, daca se poate. Daca nu, va invit pe hol, si nu in sala de conferinta, pentru ca-i deranjati si pe ceilalti. Si daca se poate sa inchidem si usa", a spus Sulfina Barbu. Cu referire directa la reporterul Antenei 1, Dana Grecu.

    RETRAGEREA ACREDITARII. Iesirea de ieri de la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor isi are radacinile in incidentul "Aveti tara pe care o meritati!", petrecut intre fostul purtator de cuvant, Simona Hodos, si ziaristi, tot in timpul unei conferinte de presa. Nemultumita de modul in care mass-media au reflectat iesirea nervoasa, care a dus la demisia lui Ho dos, Sulfina Barbu a incercat sa opreasca o parte dintre ziaristi sa mai ia parte la actiunile MMGA. Prima tinta: postul de televiziune Antena 1, care a relatat pe larg despre gafele facute de autoritati in gestionarea inundatiilor. Saptamana trecuta, pe adresa postului, a fost trimis un fax semnat de Sulfina Barbu, in care se cerea ca jurnalista Dana Grecu, care se ocupa de mediu, sa renunte la acreditarea pe care o are pe langa Ministerul Mediului. Contactata pentru detalii de redactorul-sef al Observatorului, Vlad Petreanu, Sulfina a explicat ca a decis ca Dana Grecu sa ramana fara acreditare pentru ca are "o atitudine necorespunzatoare" in timpul conferintelor de presa. Vorbeste foarte mult la telefon, iese tot timpul din sala si ii deranjeaza pe alti jurnalisti prezenti, pe colegii de la Mediafax si Radio Romania Actualitati, i-a spus ministrul lui Vlad Petreanu. Redactorii-sefi de la Mediafax si RRA au negat insa ca reporterii lor ar fi fost deranjati in vreun fel de Dana Grecu. Cu alte cuvinte, ministrul Mediului minte. Din nou. Si incearca sa manipuleze. Din nou. Asa cum a facut in nenumarate randuri de cand si-a preluat scaunul de la minister.

    VLAD PETREANU: "RIDICOL!"
    "Ridicarea acreditarii redactorului nostru este un gest ridicol al unei doamne ministru care s-a umplut de ridicol pe intreaga durata a perioadei de criza din timpul inundatiilor. Aceasta decizie este in contradictie, cred, cu angajamentele Guvernului de a asigura o deplina transparenta a institutiilor publice. Decizia de a opri accesul Antenei 1 la activitatile publice ale Ministerului Mediului este un mijloc grosier de presiune", a spus Vlad Petreanu, redactorul-sef al Observatorului.

    ×
    Subiecte în articol: observator ministrul mediului sulfina