x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprea: România poate deveni un hub investițional pentru companiile din SUA

Oprea: România poate deveni un hub investițional pentru companiile din SUA

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2024   •   17:15
Oprea: România poate deveni un hub investițional pentru companiile din SUA

România poate deveni un hub investițional pentru companiile din SUA, susține Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, după ce a avut vineri o întâlnire cu o delegație a Departamentului pentru Comerț al SUA și cu reprezentanții a 15 companii americane.

Ministrul Economiei s-a întâlnit cu delegația Departamentului pentru Comerț al Statelor Unite ale Americii condusă de Cynthia Aragon, director executiv al Advocacy Center, pentru a discuta despre consolidarea colaborării bilaterale și a parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

Reprezentanții Departamentului de Comerț al SUA sunt însoțiți de o delegație cu reprezentanții a 15 companii americane care activează în domenii precum energie, apărare, aeronautică, industrie, finanțe/bănci, securitate cibernetică și sectorul farmaceutic, urmând să aibă o serie de discuții atât la nivel guvernamental, cât și cu companii românești.

„România poate deveni un hub investițional pentru companiile din SUA, având toate capabilitățile necesare pentru susținerea de mari proiecte, beneficiind de o poziție geografică avantajoasă, dar și de capital uman pregătit fie că vorbim de sectorul energetic, comerț, industria de apărare sau sectorul IT&C”, arată Ștefan-Radu Oprea.

Conform ministrului, în anul 2023, exportul României în Statele Unite ale Americii a însumat 2,33 mld. USD, importurile au înregistrat 1,49 mld. USD, astfel balanța comercială cu SUA în 2023 a fost una pozitivă, de 0,83 mld. USD, iar volumul total al schimburilor comerciale a fost de 3,81 mld. USD.

(sursa: Mediafax)

Cosmin Pirv, cosmin.pirv@mediafax.ro

Keywords:ROMÂNIA, AMERICANE

×