x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

09 Mai 2005   •   00:00

  • 10 mai 2005
  • Cutremur in zona Vrancea

    Un cutremur de pamant cu magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter s-a produs, ieri dimineata, la ora 9:54, in zona Vrancea, informeaza Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului. Cutremurul nu a fost simtit la Bucuresti si nu s-au produs pagube materiale.

    Audieri - Directoarea firmei "Aquaproiect", la PNA

    Procurorii anticoruptie au audiat-o ieri pe directoarea firmei "Aquaproiect", Liliana Dragan, in vederea intocmirii de acte premergatoare in urma sesizarilor pe care PNA le-a primit de la ministrul Mediului, Sulfina Barbu, au declarat, pentru Rompres, surse judiciare. Firma "Aquaproiect" are ca obiect de activitate, printre altele, efectuarea de studii de proiectare in domeniul gospodaririi apelor. Sulfina Barbu a anuntat pe 5 mai ca va sesiza PNA in legatura cu lucrarile hidrologice contractate de predecesorii sai din perioada 2001-2004.

    Cazul Toni Alexe - Politistii au fost scosi basma curata

    Dupa patru luni de cercetari in cazul celor doi politisti prahoveni acuzati ca si-au insusit mai bine de 4.000 de euro de la baschetbalistul Toni Alexe, mort intr-un accident de circulatie, pe 21 ianuarie, Parchetul Prahova a decis sa nu inceapa urmarirea penala impotriva celor doi. Asesoft sesizase presa la cateva zile dupa accident ca Alexe avea la el 5.000 de euro. Cu toate acestea, vaduvei i-au fost predati numai 700 de euro, un dolar si 1.880.000 de lei. Televiziunea Antena 1 inregistrase pe caseta cum unul dintre politisti se indreapta catre masina, avand in mana borseta cu bani. (Nina Marcu)

    Angajari - Concurs in magistratura pentru 298 de posturi

    Consiliul Superior al Magistraturii va organiza la data de 25 iunie 2005 un nou concurs de admitere in magistratura pentru ocuparea a 258 posturi de judecator si 40 posturi de procuror la nivelul judecatoriilor si parchetelor de pe langa acestea. La concurs pot participa doar licentiatii facultatilor de Drept, care au minimum cinci ani vechime in domeniu. La ultimul astfel de concurs, organizat acum doua luni, au fost declarati admisi doar 17 candidati. (Miruna Pasa)

    Proces - Gratiatii lui Iliescu, amanati in justitie

    Curtea de Apel Bucuresti a amanat, ieri discutarea cererii prin care Miron Cozma a solicitat anularea decretului de revocare a gratierii sale si a altor 45 de condamnati. Din grupul celor rearestati in urma revocarii gratierii o singura persoana a reusit saptamana trecuta sa fie pusa in libertate. Fostul judecator Valentino Acatrinei, a contestat executarea reincarcerarii sale si a castigat. Acest precedent ii deschide si lui Miron Cozma posibilitatea eliberarii. El are o cerere similara pe rolul Judecatoriei Craiova. (Miruna Pasa)

    Apel - Animalele sinistratilor au nevoie de hrana

    Voluntarii din Timis au salvat sute de caini din zonele inundate. Stapanii acestor animale, ramasi fara casa, nu pot, deocamdata, sa le preia pentru ca nu au unde sa le adaposteasca. Doctorii veterinari au transportat cainii salvati la Timisoara, pentru ca la Foeni ar fi incaput pe mana hingherilor. Le-au gasit un adapost, dar nu au cu ce sa-i hraneasca. Cei care vor sa adopte un caine sau pot sa ajute cu hrana aceste animale sunt rugati sa sune la telefon 0256/48.70.71 sau 0744.578.781. Cainii sunt adapostiti pe strada Avram Imbroane, langa fabrica UMT.

    Cercetat - O noua acuzatie pentru baronul Mischie

    Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a fost audiat ieri la PNA in dosarul de coruptie deschis anul trecut pe numele sau. El este invinuit pentru luare de mita in urma denuntului facut de afa-ceristul Clement Mocanu. Potrivit acestuia, spaga ar fi constat in lucrari gratuite, in valoare de 400.000 de dolari, la vilele lui Mischie. Anchetatorii au primit ieri expertiza acestor lucrari pe care o vor confrunta cu denuntul lui Mocanu, ne-au declarat surse judiciare. Tot ieri, anchetatorii gorjeni au inceput cercetarile legate de acuzatia de evaziune fiscala facuta la tipografia pe care Mischie a infiintat-o la Gorj cu fonduri PHARE. (Gabriela Mladin)

    Brasov - Rascoala in comuna Sambata

    Localnicii comunei Sambata s-au rasculat in acest week-end, cu bate si topoare, impotriva primarului Aliantei D.A., penelistul Ioan Croitoru. Motivul razmeritei a fost ca de obicei pamantul, retrocedat incorect de actualul dar si de fostul primar. Cu larga participare a reprezentantului Oficiului Cadastral, strainii au fost improprietariti cu terenuri in jurul Manastirii Sambata, in timp ce localnicii nu si-au primit terenul pe vechile amplasamente, la suprafetele mostenite. Subprefectul Andras Szakal, a demarat o ancheta care va elucida modul in care s-au retrocedat terenurile din jurul manastirii. (Libiu Mateescu)

    Justitie - Informatizarea instantelor se va face in leasing

    Daca Romania nu-si va indeplini obligatia de co-finantator al proiectului de informatizare a instantelor si parchetelor, nu vom mai putea accesa niciodata programe PHARE pe acest domeniu, a explicat ministrul Macovei. "Exista un program PHARE din anul 2000 pentru informatizarea parchetelor si instantelor din Romania. Guvernul roman era obligat sa aloce niste bani", a precizat Macovei. Ministrul a explicat ca s-a cerut sprijinul celor de la Finante si ca se va realiza un contract de leasing pe cinci ani pentru obtinerea celor 22 de milioane de dolari. (Elena Stanciu)

    Cercetat - O noua acuzatie pentru baronul Mischie

    Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a fost audiat ieri la PNA in dosarul de coruptie deschis anul trecut pe numele sau. El este invinuit pentru luare de mita in urma denuntului facut de afa-ceristul Clement Mocanu. Potrivit acestuia, spaga ar fi constat in lucrari gratuite, in valoare de 400.000 de dolari, la vilele lui Mischie. Anchetatorii au primit ieri expertiza acestor lucrari pe care o vor confrunta cu denuntul lui Mocanu, ne-au declarat surse judiciare. Tot ieri, anchetatorii gorjeni au inceput cercetarile legate de acuzatia de evaziune fiscala facuta la tipografia pe care Mischie a infiintat-o la Gorj cu fonduri PHARE. (Gabriela Mladin)

    Prabusire - Podul Marasesti, un real pericol pentru bucuresteni

    Podul Marasesti din centrul Capitalei reprezinta un real pericol public, din cauza ca unul dintre stalpii sai de sustinere s-a deplasat cu cateva zeci de centimetri. Aceasta constructie este sensibila si la caderile abundente de precipitatii se produc inundatii care conduc la blocaje rutiere in zona. Gheorghe Udriste, directorul Directiei de Transporturi din Primaria Capitalei, a declarat ieri ca operatiunile de consolidare vor incepe in aceasta vara, evitand insa sa precizeze o data exacta. (Monica C. Andrei)

    De-ale Politiei - Capitanul Alexa, arestat intr-un dosar ciudat

    Fostul capitan SRI, Constantin Alexa, a fost arestat saptamana trecuta pentru infractiuni de crima organizata. IGPR a dat ieri publicitatii un comunicat stufos, dar putin convingator despre "captura". Probatoriul prezentat instantei pare a fi destul de subred, in conditiile in care arestatul are doar calitatea de invinuit, nu de inculpat. Capitanul Alexa, in prezent director al unei societati de protectie si paza, a fost, in 1998, protagonistul unui scandal rasunator. In calitate de ofiter SRI, el a facut public dosarul de turnator la Securitate al ministrului Sanatatii de pe atunci, Francisc Barany. Pentru gestul, numit de unii "patriotic", de altii "tradare", el a fost condamnat la trei ani cu suspendare. (Valentin Zaschievici)
    ×
    Subiecte în articol: observator mischie