x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

14 Iun 2008   •   00:00
România în cinci minute

PAINTBALL ÎNTRE DEŢINUŢI. Un concurs de paintball între deţinuţi a fost organizat, în premieră
europeană, ieri, la Miercurea-Ciuc, la iniţiativa unui club de profil din Sfîntu Gheorghe, transmite Rompres. 18 persoane private de libertate au fost împărţite în şase echipe, iar competiţia s-a desfăşurat într-un spaţiu special amenajat din incinta Gospodăriei Agro-Zootehnice a închisorii.



PAINTBALL ÎNTRE DEŢINUŢI. Un concurs de paintball între deţinuţi a fost organizat, în premieră
europeană, ieri, la Miercurea-Ciuc, la iniţiativa unui club de profil din Sfîntu Gheorghe, transmite Rompres. 18 persoane private de libertate au fost împărţite în şase echipe, iar competiţia s-a desfăşurat într-un spaţiu special amenajat din incinta Gospodăriei Agro-Zootehnice a închisorii.

10:09 VACANŢA

ÎNVĂŢĂMÎNT. Peste trei milioane de elevi au intrat ieri în vacanţa de vară, urmînd să revină la cursuri la 15 septembrie.

LUGOJ. Un tînăr de 18 ani a murit, ieri, după ce maşina pe care o conducea a intrat pe contrasens şi a fost lovită de un camion.

10:14 MĂSURI

COMUNICAT. Compania Louis Vuitton a decis să demonteze construcţia publicitară ce reprezintă o reproducere a unei valize, care acoperă Monumentul Pompierilor din Bucureşti, regretînd faptul că respectivul cufăr "a deranjat anumite grupuri de persoane".

BISTRIŢA NĂSĂUD. Direcţia de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Bistriţa a început împrejmuirea Bisericii Evanghelice afectate de incendiu cu un gard de sîrmă înalt de peste doi metri, pentru ca nimeni să nu mai aibă acces în perimetrul imobilului.

BUCUREŞTI ● Lovită pe zebră de o Ambulanţă SMURD
O ambulanţă SMURD a lovit o fată de 14 ani, care traversa pe o trecere de pietoni, pe Bulevardul Aerogării din Capitală, potrivit unor surse din Poliţie. Ambulanţa SMURD se deplasa la un caz, avînd semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. Potrivit surselor, adolescenta a fost transportată de Ambulanţă la spital.

LOTO 6/49 ● Premiu de peste 800.000 de euro
Premiul la categoria I a tragerii Loto 6 din 49 de mîine va fi de peste 800.000 de euro, fiind înregistrat un report de peste două milioane de lei,  informează un comunicat al Loteriei Română. Extragerea de mîine va putea fi urmărită pe TVR 1, începînd cu ora 18:45. Ultima dată marele premiu de la Categoria I s-a cîştigat în data de 25 mai.

RESTRICŢII ● Parade ale circurilor în Capitală
Brigada de Poliţie Rutieră recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, în această după-amiază, în zona în care vor avea loc paradele circurilor "Globus", "Medrano" şi "Richter". Între orele 18:30-20:30, vor avea loc trei parade simultane pe traseele: Piaţa Drumul Taberei – Drumul Taberei pe bucla – Bulevardul Braşov – Piaţa Drumul Taberei; Circul Globus – Aleea Circului – Şoseaua Ştefan cel Mare – Strada Barbu Văcărescu – Bulevardul Lacul Tei – intrare Parcul Circului; Piaţa Rîmnicu-Sărat – Strada Liviu Rebreanu, pînă la Bulevardul Nicolae Grigorescu şi înapoi pe Strada Liviu Rebreanu, pînă la Piaţa Rîmnicu-Sărat.

BOLI INFECŢIOASE ● Suspiciune de botulism la Galaţi
O femeie în vîrstă de 51 de ani din comuna gălăţeană Matca a fost internată, în stare gravă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, fiind suspectă de botulism, transmite Mediafax. Reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică Galaţi au declarat că, în urmă cu o săptămînă, femeia a consumat alimente conservate în casă, iar apoi a început să se simtă rău. Au fost prelevate probe din mîncarea care a fost consumată de femeie, probe care urmează să ajungă la Institutul Cantacuzino din Capitală, unde se va stabili dacă este vorba despre botulism. (Daniel Mihalaşcu)

CLUJ ● Semnături contra Filarmonicii din parc
Un clujean a strîns peste 1.500 de semnături de la locuitorii care se opun construirii sediului Filarmonicii "Transilvania" în Parcul Central din Cluj-Napoca şi a depus listele la Agenţia de Protecţia Mediului (APM) şi la Prefectura Cluj, transmite Mediafax. Schwarz Ciaba a declarat că a încercat, prin această acţiune, să sensibilizeze autorităţile locale în legătură cu acest proiect. Clujeanul i-a reproşat edilului-şef al municipiului Cluj-Napoca că nu a organizat, anterior, o dezbatere publică privind construirea sediului Filarmonicii "Transilvania".

BRAŞOV ● Pui de urs prins în centrul oraşului
Un pui de urs a fost capturat, în noaptea de joi spre vineri, în timp ce se afla lîngă un restaurant de pe Strada Crişan din Braşov, de angajaţii Serviciului Public de Gestionare a Animalelor (SPGA) Braşov. "A fost o intervenţie dificilă, pentru că ursul ne-a alergat serios. El a ieşit din pădure pe Strada Carierei şi apoi a luat-o pe Strada Lungă. Acolo ne-a alergat prin curţile şi grădinile oamenilor şi apoi a ieşit pe Strada Crişan, unde l-am găsit pe lîngă containerul cimitirului din zonă", a declarat Flavius Bărbulescu, şeful SPGA.
(Libiu Mateescu)

112 - Poliţiştii, bănuiţi de răpire
Serviciul unic de urgenţe 112 a fost anunţat, ieri după-amiază, de o răpire care ar fi avut loc în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, însă poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor că era vorba de o acţiune a Poliţiei, fiind reţinuţi doi tineri suspectaţi de tîlhărie. Persoana care a anunţat aşa-zisa răpire a precizat că un bărbat a fost urcat cu forţa într-un autoturism Dacia Logan. De fapt, poliţiştii, aflaţi în misiune cu Dacia Logan, au imobilizat în zona presupusei răpiri doi bărbaţi suspectaţi de o tîlhărie, care au fost duşi la sediul Poliţiei.

CRAIOVA ● O autospecială de pompieri a luat foc
O autospecială de pompieri a luat foc, ieri dimineaţă, în timp ce se afla pe Calea Bucureşti din Craiova şi se îndrepta către garajul ISU Dolj. Maşina era în probe, fiind scoasă din atelierul de reparaţii după ce mecanicii ISU Dolj au depistat o defecţiune la sistemul de frînare. "Şoferul a simţit miros de fum şi a ieşit din maşină. A încercat să stingă incendiul cu stingătoarele, însă nu a reuşit, deoarece s-a produs un scurtcircuit la un fir electric ascuns", a precizat cpt. Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvînt al ISU Dolj. (Mihai Gavrilă)

×
Subiecte în articol: observator strada