x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România condamnă încercările Rusiei de interferență în politica statelor democratice

România condamnă încercările Rusiei de interferență în politica statelor democratice

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2023   •   21:05
România condamnă încercările Rusiei de interferență în politica statelor democratice

România se alătură demersurilor internaționale de a expune și a condamna încercările Federației Ruse de interferență în procesele politice și electorale din state democratice, transmite, joi seara, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE se alătură, astfel, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în demersul de a expune public și a condamna încercările repetate ale Federației Ruse de interferență în procesele politice și electorale din state democratice.

România a susținut, de asemenea, adoptarea unei declarații a Uniunii Europene pe această temă.

România își exprimă îngrijorarea față de utilizarea în creștere, la nivel global, a operațiunilor cibernetice în context electoral, amplificate de interferență în spațiul informațional, în scopul de a submina procesele democratice și încrederea în autorități în statele care împărtășesc aceleași valori și aspirații.

„În acest sens, considerăm deosebit de relevantă și expunerea recentă în Republica Moldova a acțiunilor de interferență hibridă vizând alegerile locale din noiembrie 2023. Manifestăm îngrijorare față de amploarea și complexitatea acestor acțiuni, pe care le considerăm inacceptabile. Astfel de activități contravin normelor de comportament responsabil în spațiul cibernetic, agreate de toate statele membre ONU. Subliniem importanța respectării depline a acestora, în vederea menținerii stabilității și prevenirii conflictelor”, transmite MAE.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: romania Rusia interferenta