x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rugăciunea Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur luminează mintea și ferește de păcate

Rugăciunea Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur luminează mintea și ferește de păcate

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2024   •   11:20
Rugăciunea Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur luminează mintea și ferește de păcate

Ziua de 27 ianuarie este o sărbătoare importantă pentru români. Cel mai potrivit mod de a-ți începe ziua este cu o rugăciune către Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, care le luminează mintea credincioșilor și îi ferește de păcate.

Credința vine de fiecare dată în ajutorul oamenilor, indiferent dacă se confruntă sau nu cu probleme grave. Pentru a fi protejați de probleme, credincioșii spun mai multe rugăciuni.

Una dintre cele care le luminează mintea este cea a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, pe care trebuie să o rostești astăzi.

Această rugăciune este foarte puternică și vine în ajutorul oamenilor pretjându-i de necazuri sau vindecându-le problemele.

De asemenea, se poate rosti în diminețile de 27 ianuarie, în fiecare an, atunci când Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur este sărbătorit.

”O, luminătorule a toată lumea, prea­bunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor ne­căjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbă­vește turma lui Hristos de lupii ce o ră­pesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor nea­muri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică. Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dă­ruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos. Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înăl­țimea gândului smerit, spre slava lui Dum­nezeu și a noastră mântuire. Amin”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×