x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șase pacienți cu arsuri în urma exploziei de la Crevedia vor fi transferați în Austria și Germania

Șase pacienți cu arsuri în urma exploziei de la Crevedia vor fi transferați în Austria și Germania

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2023   •   17:30
Șase pacienți cu arsuri în urma exploziei de la Crevedia vor fi transferați în Austria și Germania
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, duminică, faptul că șase pacienți cu arsuri în urma exploziei de la Crevedia vor fi duși pe calea aerului, cu două zboruri, în Germania și Austria.

„Urmează ca în cursul zilei de astăzi și la noapte să fie transferați alți 6 pacienți de la spitalul Floreasca și de la Bagdasar. Destinația acestor pacienți este Austria – AKH și Gratz - Germania și unul dintre ei va fi transferat în Norvegia. Vor exista două zboruri care vor asigura aceste transferuri”, a spus Rafila.

Potrivit ministrului Sănătății, la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca sunt 30 de pacienți: 3 civili și 27 de pompieri.

„Acolo a fost grosul pompierilor răniți. Cinci pacienți sunt intubați și ventilați mecanic. 25 de pacienți au fost toaletați și sunt în evaluare. Pacienții intubați sunt, în principiu, pacienții care sunt eligibili pentru transfer în străinătate”, a mai spus Rafila.

La Bagdasar Arseni sunt 5 pacienți intubați și ventilați mecanic.

De asemenea, fără să fie la fel de critici, mai sunt 4 pacienți internați la Spitalul de Chirurgie Plastică.

De asemenea, la Spitalul Elias, la Spitalul Universitar de Urgență București și la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște sunt câte 3 pacienți.

„În funcție de evaluări, acești pacienți vor beneficia de tratament în secțiile pentru pacienți arși, iar în momentul în care se va impune există și posibilitatea transferului”, a mai spus ministrul Sănătății.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: explozie crevedia pacienti transferati