x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal în Bănie

Scandal în Bănie

de Mihai Gavrila    |    17 Iun 2009   •   00:00
Scandal în Bănie

Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă Craiova a fost luni seară scena unui scandal de proporţii. Printre cei implicaţi se numără familia de ţigani Velcu, dar şi Toma Gigi Vadik, zis Gigioc, cel despre care se spune că a preluat frâiele grupului interlop condus, până anul trecut, de celebrul Caiac.



Scandalul în sine a avut o desfăşurare destul de ciudată: de fapt, totul a început pe la ora 20:00, în cartierul Romaneşti, unde două familii de ţigani s-au luat la bătaie din cauza unei pirande, iar în urma conflictului, cel puţin trei persoane au ajuns cu răni uşoare la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Deşi în comunicatul emis ieri de IJP Dolj se spune, întâmplător, că doi membri ai clanului Velcu s-au prezentat în acelaşi timp la spital în urma unui "accident suferit în gospodărie", este foarte posibil ca şi aceştia să fi fost implicaţi în bătaia ţigănească. Oricum, lucrurile s-au complicat exact când intervenţia poliţiştilor de la Secţia 2 Craiova părea să fi liniştit situaţia: la spital se afla şi Gigioc, împreună cu alte patru-cinci persoane, iar între aceştia şi ţiganii din familia Velcu a izbucnit, conform poliţiei, un conflict spontan.

Cu toate că Poliţia susţine că în bătaie nu s-au folosit arme, martorii spun că au văzut săbii şi cuţite. "Eu am venit cu tata, că se simţea rău. A venit Gigioc şi ne-a luat la bătaie. Au dat cu săbiile. El conduce mafia din Craiova. A murit Caiac şi i-a luat el locul", a spus Nicolae Velcu, unul dintre cei implicaţi.

Bătaia nu a durat mult şi se pare că nu a avut urmări grave. Gigioc, despre care se spune că a fost lovit în altercaţie, a dispărut de la faţa locului. În schimb, au venit imediat zeci de ţigani, fiind nevoie de intervenţia a peste 100 de poliţişti, jandarmi şi mascaţi pentru calmarea spiritelor. După moartea lui Caiac, grupurile rivale de interlopi craioveni şi-au încheiat reglările de conturi, însă situaţia a rămas tensionată între aceştia şi clanurile ţigăneşti din cartierul Faţa Luncii. În iulie 2008, Gigioc a fost reţinut de Poliţie pentru tâlhărirea unui tânăr, însă măsura a fost revocată după ce victima şi-a retras plângerea.

Protestul bulibaşilor

Aproape 1.000 de romi din comunităţile tradiţionale au pichetat ieri Guvernul, nemulţumiţi de faptul că Executivul nu se implică suficient de mult pentru a le asigura accesul la educaţie şi la locuri de muncă. Protestatarii au început pichetarea la Palatul Victoria, la ora 11:00, şi au plecat în marş, la ora 12:00, pe traseul Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Bulevardul Naţiunilor Unite, până la intrarea în Parcul Izvor.

×
Subiecte în articol: observator