x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal pe legea 10: PC vrea să refacă baza de date a Primăriei cu notificări

Scandal pe legea 10: PC vrea să refacă baza de date a Primăriei cu notificări

de Dana Piciu    |    06 Noi 2008   •   00:00

Deputatul PC Sergiu Andon a cerut ieri procurorului general să se sesizeze din oficiu cu privire la ştergerea bazei de date a Primăriei Capitalei referitoare la cererile foştilor proprietari de retrocedare a caselor naţionalizate.

Andon a precizat că acest act este făcut de “o mână criminală” şi că a observat încă din luna iunie că nu se mai putea accesa această bază de date, iar acum a apărut în presă o informaţie, furnizată de directorul Direcţiei Juridice din Primăria Capitalei, potrivit căreia baza de date a fost ştearsă. Andon a anunţat că Departamentul Juridic al PC va crea un modul de lucru care să îi sprijine pe cei nedreptăţiţi în aplicarea Legii 10 şi va încerca refacerea parţială a bazei de date. Tot ieri PC a depus la Parlament propunerea legislativă care prevede că persoanele care îşi vor plăti datoriile la întreţinere, cu titlu de bază, în termen de 6 luni de la publicarea legii, vor beneficia de ştergerea penalităţilor.

PRIMĂRIA CAPITALEI DEZMINTE
Informaţiile din toate dosarele pe legea 10 pot fi găsite şi vizualizate oricând pe site-ul Primăriei Capitalei, se arată într-un comunicat al primăriei. Potrivit documentului, nu au fost semnalate incidente care să ducă la pierderea sau deteriorarea datelor introduse.

Au existat doar “fluctuaţii repetate ale alimentării cu energie electrică”, care au făcut ca în perioada dintre 28 septembrie şi 5 octombrie să existe “incidente care au afectat un server pe care se aflau stocate şi informaţiile referitoare la toate procesele în justiţie în care PMB este parte”.

×
Subiecte în articol: observator