x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Schi - Accident pe partia de la Predeal

Schi - Accident pe partia de la Predeal

06 Feb 2005   •   00:00

OBSERVATOR
O tanara a fost accidentata, sambata seara, pe Partia Clabucet. Femeia se dadea cu o sanie si s-a lovit de masina pentru tasat zapada. Locul era impanzit de panouri care anuntau ca saniusul este strict interzis.

Predeal - O tanara putea sa moara pe partia Clabucet

Lacunele organizatorice pe partia din Predeal puteau sa conduca, sambata seara, la un tragic accident.
PERICOL. Saniutele sunt interzise pe partii, reglementare nerespectata de turisti si nici de administratori
O tanara a fost lovita pe partie, dupa ce s-a izbit frontal cu masina de batut de zapada, care facea manevre pe partie. Potrivit martorilor, in jurul orei 19:00, dupa ce zonele care nu au instalatie de nocturna au fost inchise, masina de tasat zapada a fost pusa in functiune. N-a apucat sa ajunga decat la cativa metri de baza partiei cand o turista care se dadea cu o sanie a pierdut directia si nu a mai putut sa franeze, lovindu-se de lama masinii. Femeia se dadea cu sania pe partia de schi, desi zona era impanzita cu panouri care ii atentionau pe turisti ca saniusul este strict interzis. Accidentul nu a fost foarte grav, tanara alegandu-se doar cu o fractura.

INTERZIS. Accidentul de sambata repune in discutie interzicerea saniutelor pe partiile de schi. Exista chiar o hotarare de guvern care stipuleaza ca folosirea acestora pe partie reprezinta contraventie, pentru care se platesc amenzi de pana la 20 de milioane de lei.

In actul normativ se arata: "Accesul sau circulatia pe partiile ori traseele de schi pentru agrement cu automobile, tractoare sau orice alt tip de vehicul, fara drept (...), coborarea pe partiile sau traseele de schi pentru agrement utilizand sanii, dispozitive improvizate sau alte materiale, cat si accesul pe partiile sau traseele de schi pentru agrement fara echipament adecvat pentru practicarea schiului si snowboard-ului reprezinta contraventie". Saniile sunt foarte greu de controlat, iar accidentele care se petrec din cauza acestor dispozitive sunt dintre cele mai grave, atat pentru schiori, cat si pentru cei care se dau cu saniile. Turistii acuza ca la Predeal oamenii angajati pentru securitatea partiei nu-si fac datoria, iar zeci de sanii intra pe partii.

×
Subiecte în articol: observator schi