x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secretele Bucătăriei: Carnea Roşie (volumul 2)

Secretele Bucătăriei: Carnea Roşie (volumul 2)

03 Noi 2010   •   00:00
Secretele Bucătăriei: Carnea Roşie (volumul 2)

De mâine, Revista Felicia şi Editura Litera îţi dăruiesc cel de-al doilea volum al colecţiei "Secretele Bucătăriei", la preţul excepţional de 10, 9 lei.



6001-135783-copertasecretelebucatarieivol2.jpgVolumul este dedicat preparării cărnii roşii. Apreciată pentru gustul său intens, carnea roşie, aliment de bază încă din Antichitate, se găteşte în diferite feluri, de la carpaccio şi biftec tartar la fripturi în sânge sau îndelung înăbuşite. Piept de raţă cu rodie, vită cu aromă de ghimbir, friptură în crustă de sare cu curry sau tocăniţă de vită în sos de iaurt sunt doar câteva dintre cele 50 de reţete îmbietoare incluse în acest volum.

Un capitol special este dedicat tehnicilor de bază în pregătirea cărnii roşii. Veţi putea afla cum să împănaţi biftecul de vită, cum puteţi curăţa de pene şi fulgi păsările sălbatice sau care sunt cele mai potrivite metode pentru marinare. Bucătari renumiţi vă propun trucuri ingenioase pentru fiecare tip de carne roşie. Astfel, carnea de viţel trebuie frecată cu o rămurică de rozmarin, unsă cu ulei de măsline şi prăjită la foc iute, în timp ce pulpele zburătoarelor trebuie gătite mai mult decât pieptul, întrucât se fac mai greu. Alegerea ustensilelor pentru gătit este de asemenea foarte importantă.

Colecţia "Secretele Bucătăriei" este o serie de 8 volume dedicate în egală măsură celor pasionaţi de gătit şi celor preocupaţi de menţinerea sănătăţii şi a tinereţii. Gustoase, sănătoase şi uşor de preparat sunt atributele esenţiale ale reţetelor incluse în colecţie. Selecţia acestora a fost făcută ţinând cont de disponibilitatea ingredientelor pe piaţa românească şi de obiceiurile culinare ale românilor. Colecţia apare în condiţii grafice impresionante, cu un layout atractiv însoţit de ilustraţii spectaculoase. Pe lângă secţiunea principală dedicată reţetelor, fiecare volum conţine un scurt istoric al modului de preparare pentru produsul de bază, recomandări generale privind alegerea ingredientelor şi diferitele tehnici de preparare.

×
Subiecte în articol: mass-media