x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secția Medicală 1 de la Spitalul Județean Galați a fost închisă. 29 de cadre medicale se află în izolare la domiciliu

Secția Medicală 1 de la Spitalul Județean Galați a fost închisă. 29 de cadre medicale se află în izolare la domiciliu

01 Apr 2020   •   15:49
Secția Medicală 1 de la Spitalul Județean Galați a fost închisă. 29 de cadre medicale se află în izolare la domiciliu

Secția Medicală 1 din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați a fost închisă, după ce o pacientă internată a fost diagnosticată cu coronavirus. Astfel, 29 de cadre medicale au fost plasate în izolare la domiciliu.

Pacienta, diagnosticată ulterior cu coronavirus, a fost adusă, în urgență, fără a prezenta vreun simptom sau vreun istoric de călătorie.

„În prezent, 29 de cadre medicale, respectiv şase medici din secţii diferite – trei internişti, doi radiologi şi un neurolog, 15 asistenţi medicali din secţii diferite – medicină internă şi radiologie – şi opt îngrijitoare sunt izolate la domiciliu. Aceşti salariaţi sunt în curs de testare”, a declarat, pentru viata-libera.ro, Alina Dobrea, managerul Spitalului Judeţean Galaţi.

Conducerea spitalului a declarat că nu poate aproba vreun transfer sau detașarea cadrelor medicale către alte spitale din județ sau din țară, având în vedere că 29 de cadre medicale sunt indisponibile.

În momentul de faţă, la Spitalul Judeţean Galaţi sunt internaţi trei pacienţi pozitivi COVID-19, respectiv, 2 pacienţi transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase şi pacienta internată iniţial la secţia Medicală 1.

De asemenea, Spitalul Județean Galați a mai raportat și alte două cadre medicale – o biochimistă de la laboratorul de analize și o asistentă de la Unitatea de primiri Urgențe – diagnosticate pozitiv cu coronavirus. Asistenta de la UPU a intrat în contact cu 32 de cadre medicale, testate ulterior. Rezultatele în cazul acestora au fost negative.

×