x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sectorul bugetar / Voiculescu cere o analiză a politicii de personal

Sectorul bugetar / Voiculescu cere o analiză a politicii de personal

de Dana Piciu    |    14 Mar 2009   •   00:00

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, este de părere că trebuie făcută o analiză a politicii de personal în sectorul bugetar deoarece măsura blocării tuturor angajărilor în acest sector prin ordonanţă de urgenţă este inoportună.



“Această abordare globală, care nu ţine seama de particularităţile concrete ale fiecărui domeniu de activitate, poate avea un efect de bumerang asupra funcţionării instituţiilor publice şi asupra economiei naţionale”, se arată într-un comunicat de presă al PC.

DEFICIT DE PERSONAL
Liderul conservator consideră că sunt sectoare în care într-adevăr se impune limitarea imediată a angajărilor, însă sunt şi anumite domenii care “se confruntă cu un deficit acut de personal”, precum sănătatea sau asigurarea siguranţei publice, “pentru care măsura blocării angajărilor este nocivă”. “În condiţiile în care personalul sanitar din mediul rural este practic inexistent sau angajaţii Ministerului de Interne se confruntă cu un val de infracţionalitate fără precedent, nu poţi interzice angajarea de medici sau poliţişti”, a precizat Voiculescu.

×
Subiecte în articol: observator