x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sedii ale Transelectrica şi Smart din Craiova şi Bucureşti, vizate de percheziţii DNA (surse)

Sedii ale Transelectrica şi Smart din Craiova şi Bucureşti, vizate de percheziţii DNA (surse)

19 Noi 2015   •   14:00
Sedii ale Transelectrica şi Smart din Craiova şi Bucureşti, vizate de percheziţii DNA (surse)
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Procurorii DNA efectuează, joi, percheziţii la sediul Transelectrica din Craiova şi la mai multe sedii ale Smart din acelaşi municipiu, dar şi în Capitală, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Societatea pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport SC Smart SA a fost creată în august 2001, în baza H.G. 710/2001, prin reorganizarea unor activităţi din cadrul Transelectrica. Smart se ocupă de mentenanţă, reparaţii, expertizări, consultanţă în domeniul energetic.

DNA a anunţat că au loc percheziţii în 16 locaţii din Craiova şi Bucureşti, dintre care patru la sediile unor sucursale ale unor societăţi cu capital de stat şi la un sediu central, într-un dosar de fapte de corupţie comise în perioada 2011- 2015.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni infracţiuni de corupţie şi infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, comise în perioada 2011- 2015. În cursul zilei de 19 noiembrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 16 locaţii, dintre care patru la sediile unor sucursale ale unor societăţi cu capital de stat şi la un sediu central, situate în municipiile Craiova şi Bucureşti, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor firme private", se arată într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

×