x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, reținut de procurorii DIICOT

Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, reținut de procurorii DIICOT

24 Oct 2013   •   08:45
Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, reținut de procurorii DIICOT

Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a fost reținut în noaptea de miercuri spre joi de procurorii DIICOT, urmând să fie prezentat Curții de Apel Alba Iulia cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Traian Berbeceanu a fost dus în arestul IPJ Alba.

Comisar șef Traian Berbeceanu este urmărit penal de către DIICOT sub aspectul acuzației de a fi comis infracțiunile de sprijinire a unui grup infracțional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă și fals în declarații. Ofițerul a fost audiat la sediul DIICOT Alba Iulia timp de mai multe ore, unde a fost adus de mascați miercuri, după ce procurorii au percheziționat apartamentul în care acesta locuiește în Deva, precum și casa părintească din localitatea hunedoreană Șoimuș.

Berbeceanu a declarat că știe cine se află în spatele a ceea ce el a numit 'cea mai mare mârșăvie', comisarul-șef susținând că atât el, cât și polițiștii pe care-i coordonează sunt corecți și cinstiți. 'Nu pot să vă spun foarte multe acum decât că asistați la cea mai mare mârșăvie din cariera voastră. Vreau să fiți convinși, și voi și privitorii sau cititorii voștri, că și eu, și polițiștii mei suntem extrem de corecți și de cinstiți', a declarat Berbeceanu presei, acesta menționând că "asta este când te lupți cu crima organizată".

Întrebat dacă știe cine s-ar afla în spatele unei eventuale înscenări, comisarul șef a răspuns: 'Nu bănuiesc. Știu.' Berbeceanu a adăugat că o să dea nume la timpul potrivit. La insistențele jurnaliștilor, el a răspuns că cei care s-ar afla în spate sunt 'posibil și din mediul politic, și din mediul de afaceri, din cei care ar trebui să apere legea'.  'O să vă dau mai multe nume la momentul potrivit', a conchis acesta.

Potrivit unui comunicat dat publicității miercuri, din actele și lucrările dosarului rezultă că, în exercitarea funcției, cu intenție, comisarul a ajutat învinuiții prin furnizarea de informații cu privire la activitățile investigative desfășurate de către DIICOT sau de informații referitoare la stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracțiuni economice de către membrii grupării infracționale, ori cu privire la efectuarea unor activități procesuale (percheziții, audieri de martori etc.) sau prin comunicare de informații cu privire la modalitatea în care vor putea evita probarea activităților infracționale desfășurate de aceștia (atenționări cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon).

Mai multe informatii, aici

×
Subiecte în articol: bcco alba iulia Traian Berbeceanu reţinut dna