x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senat - Noi reguli pentru conducătorii auto

Senat - Noi reguli pentru conducătorii auto

de Dana Piciu    |    11 Oct 2007   •   00:00
Senat - Noi reguli pentru conducătorii auto

Senatorii de la Comisia juridică au făcut ieri o serie de modificări Ordonanţei de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice.

Printre cele mai importante modificări se află mărirea vitezei legale cu care se poate circula in oraş de la 50 la 60 km/oră. O altă modificare prevede ca ridicarea maşinilor oprite neregulamentar pe spaţiile publice să se facă din dispoziţia poliţiei, după ce aceasta a străns probe (fotografii, filmări), de către administratorul drumului sau autorităţile locale. Acestea din urmă pot colabora in acest scop cu firme private care să transporte şi să depoziteze autoturismele, iar posesorii işi recapătă maşinile după ce plătesc o taxă. Senatorii au mai stabilit de asemenea ca pasagerii mopedelor să poarte cască de protecţie omologată in trafic, ca şi cei care le conduc. Conducătorii auto nu mai au obligaţia de a-şi schimba permisul de conducere atunci cănd işi schimbă domiciliul deoarece una dintre normele europene la care trebuie să ne aliniem prevede ca pe permisele de conducere să nu mai fie trecută adresa. La noi in ţară pănă in 2013 trebuie preschimbate toate permisele auto după acest model european, pe care nu mai este trecută adresa posesorilor.


CÃ...RUŢELE, LÃ...SATE IN PACE.
O altă modificare adusă ieri in Comisia juridică prevede că atelajele cu tracţiune animală (căruţele) care circulă neregulamentar pe drumurile publice nu vor mai fi confiscate, iar cele care au fost confiscate deja să fie returnate proprietarilor deoarece Curtea Constituţională a considerat că această măsură este neconstituţională. Comisia a mai hotărăt de asemenea majorarea numărului de contravenţii şi sancţionarea mai drastică a abaterilor.
    Â

×
Subiecte în articol: observator