x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şerban Huidu vorbeşte, în premieră, despre accidentul pe care l-a provocat pe DN 1: "Sunt VINOVAT pentru că eram pe contrasens"

Şerban Huidu vorbeşte, în premieră, despre accidentul pe care l-a provocat pe DN 1: "Sunt VINOVAT pentru că eram pe contrasens"

01 Noi 2012   •   10:11
Şerban Huidu vorbeşte, în premieră, despre accidentul pe care l-a provocat pe DN 1: "Sunt VINOVAT pentru că eram pe contrasens"
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Şerban Huidu rupe tăcerea, după mai bine de un an de la tragicul accidentul pe care l-a provocat pe DN 1, în urma căruia şi-au pierdut viaţa trei persoane. "Cârcotaşul" îşi admite vinovăţia, însă crede că în timpul scurs de atunci a fost pe nedrept "demonizat" pentru cele întâmplate. Şerban Huidu spune că a încercat să ajute familiile victimelor în timpul scurs de la accident până la stabilirea cuantumului daunelor morale pe care le vor încasa şi a sponsorizat o cupă de schi înfiinţată în memoria unuia dintre cei decedaţi.

În anul scurs de la tragedia care i-a schimbat iremediabil viaţa şi în urma căruia s-a retras din lumina reflectoarelor, realizatorul TV spune că a încercat să ajute familiile victimelor, dar că s-a lovit în permanenţă de un refuz, în special din partea familiei Balog.

"Ceea ce s-a întâmplat, s-a întâmplat! Dar nu poţi să nu te implici. Nu ai cum. Pe de altă parte, însă, orice ai face, nu poţi să-i mai aduci înapoi. Orice ai face! (...) Eu nu spun că sunt nevinovat, pentru că nu sunt!...Nu sunt!...Sunt vinovat, pentru că eram pe contrasens!... Aşa am şi pledat. Numai că de aici până la a demoniza omul e o distanţă foarte mare!", a declarat Huidu, pentru ziarul Ring.

Huidu a dezvăluit că la o săptămână după accident s-a întâlnit cu familia lui Ştefan Balog, una dintre victimele din accident, şi că de atunci a virat lunar o sumă echivalentă cu salariul decedatului: "I-am ajutat cu multe, nu contează! Mai mult, le-am spus că până îşi iau banii de pe daune, măcar salariul omului să-l dau. Şi mi-au dat un cont, apoi l-au închis. Eu pun bani, cât avea domnul respectiv salariu, în fiecare lună în acel cont. Şi acum pun bani, lună de lună, în contul acela".

Avocatul lui Şerban Huidu, Florin Şurghie, a dezvăluit, în Ring, că realizatorul TV a virat în contul familiei Balog câte 2500 de lei în fiecare lună şi că în memoria victimei care nu avea nicio rudă de gradul întâi a înfiinţat o fundaţie şi a organizat un concurs pe care îl sponsorizează şi care poartă numele lui Ioan Garbiş. "Am făcut asta acum un an, fără nicio treabă cu familia victimei, ci pentru că un văr al acesteia e instructor de schi şi a făcut o cupă care poartă numele victimei. Am vrut să ajut copiii făcând o cupă de schi la Măneciu, o cupă de schi în numele lui Ioan Garbiş. Dar n-am făcut această cupă ca să se afle... Următoarea ediţie se va întâmpla anul viitor, undeva în februarie", a punctat Huidu, care în urma accidentului provocat a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.



×