Iată cum decurge o zi la şezătoare în comuna suceveană Botoşana, relatează observatornews.ro
La ceas de seară, gospodinele din Bucovina au trecut la treabă. Iar cei care le-au ascultat poveştile fără să clipească au fost studenţii de la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală din București, care se află zilele acestea pe meleagurile bucovinene. După ce au descoperit frumuseţea zonei, arhitectura, gastronomia locală şi tradiţiile locului, tinerii s-au bucurat de proba practică.
Bucovina, tărâmul tradiţiilor
"Ştiam de la mama, vedeam că ea croşetează, dar în schimb aici am învăţat efectiv tehnica", spune o fată. "Mi se pare o trăire unică. Am văzut foarte frumos cum se coase, cum se croşetează, cum se tricotează, cum arată o ie de sărbătoare", zice o alta, citată de observatornews.ro
"Şi nu ştiu cum putem să transmitem în sala de curs un astfel de eveniment. De aceea este foarte important să avem sesiuni în care să vedem ce înseamnă în mod practic ce înseamnă tradiţia", afirmă Marius Micu, decan.
"Şezătoarele noastre au rolul de a uni comunitatea, de a păstra tradiţii locale şi de a învăţa copiii noştri şi tineretul, în general cum erau tradiţiile pe vremuri", precizează și Raluca Creangă, președinte Asociația Evoluăm Împreună Botoșana.
Și cum de la şezătoare nu lipseşte voia bună, muzica populară a fost perfectă pentru a întreține atmosfera. Nu au lipsit nici bucatele tradiţionale: fasolea de post sau balmoşul au fost un deliciu pentru studenţii care s-au bucurat de această experienţă.