x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sfisiat de urs pe aleea de sub Timpa

Sfisiat de urs pe aleea de sub Timpa

de Veronica Micu    |    01 Aug 2008   •   00:00
Sfisiat de urs pe aleea de sub Timpa

10:35 • Cadavrul unui barbat cu identitate necunoscuta a fost descoperit, in aceasta dimineata, pe aleea de sub Timpa, din Brasov, anchetatorii presupunind ca acesta a fost sfisiat de un urs.

Cadavrul unui bărbat cu identitate necunoscută a fost descoperit, în această dimineaţă, pe aleea de sub Tîmpa, din Braşov, anchetatorii presupunînd că acesta a fost sfîşiat de un urs.

APROAPE DE CENTRU. Potrivit Antena 3, victima este un turist străin, de aproximativ 30 de ani care nu a fost încă identificat pentru că nu avea acte asupra lui. Cadavrul bărbatului a fost ridicat de către anchetatori şi dus la Institututl de Medicină Legală de la Braşov, pentru efectuarea necropsiei. Bărbatul ucis de urs a fost găsit de o persoană care îşi plimba cîinele, la mică distanţă de centrul municipiului Braşov, într-o zonă populată. Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a declarat că, în prezent, în pădurea de pe Tîmpa există, în total, 45 de urşi, în condiţiile în care specaliştii susţin că în această zonă ar trebui să trăiască maxim 20 de exemplare. Scripcaru susţine că a sesizat Ministerul Mediului în legătură cu această situaţie, dar că nu a fost luată nicio măsură în acest sens.
Autorităţile avertizaseră în repetate rînduri populaţia de pericolul pe care îl reprezintă urşii, după ce mai multe persoane au fost filmate fotografiindu-se cu animalele. Anul trecut, o americancă a fost omorîtă de urs în Munţii Bucegi. În Braşov, problema urşilor persistă de mai mult timp, aceştia venind deseori în apropierea oraşului după mîncare. În luna mai, autorităţile braşovene au stabilit o amendă de o mie de lei pentru cei care hrănesc urşii ce coboară în oraş.

 

×
Subiecte în articol: observator