x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Și premierul Nicolae Ciucă salută declarația lui Emmanuel Macron: Dovadă de fraternitate

Și premierul Nicolae Ciucă salută declarația lui Emmanuel Macron: Dovadă de fraternitate

20 Ian 2022   •   10:25
Și premierul Nicolae Ciucă salută declarația lui Emmanuel Macron: Dovadă de fraternitate
Sursa foto: antena3

Premierul Nicolae Ciucă salută declarația lui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară a NATO în România și spune că este o dovadă de fraternitate.

„Președintele Franței, Emmanuel Macron, anunță deschiderea țării sale pentru consolidarea flancului estic al NATO în România. Salut călduros această dovadă de fraternitate în contextul Parteneriatului nostru Strategic”, scrie, joi, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Franţa este pregătită să contribuie cu trupe la misiunile NATO din Europa de Est, inclusiv în România, a declarat miercuri preşedintele Emmanuel Macron, într-un discurs rostit la un comandament militar. "Este vorba de contribuţia armatei noastre la echilibrul din Europa. Am continuat să desfăşurăm efective militare pentru securitatea partenerilor europeni, în cadrul misiunilor NATO, în ţările baltice, şi vom continua să facem acest lucru; chiar am indicat disponibilitatea noastră de a merge mai departe; în cadrul NATO, ne angajăm să participăm la noi misiuni, pentru a ne asuma toate responsabilităţile, în cadrul misiunilor de tipul consolidării prezenţei militare avansate, în special în România, dacă se va decide", a declarat Emmanuel Macron.

Anterior, în discursul din plenul Parlamentului European, la Strasbourg, Emmanuel Macron a pledat pentru un dialog sincer cu Rusia şi a evidenţiat necesitatea ca Uniunea Europeană să îşi consolideze autonomia în domeniul apărării. "Următoarele săptămâni trebuie să ne permită să realizăm o propunere europeană în sensul construirii unei noi ordini în materie de securitate şi stabilitate", a afirmat Emmanuel Macron, în contextul în care Franţa deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene. "Europa trebuie să construiască în sfârşit o ordine a securităţii colective pe continentul nostru. Este necesară reînarmarea strategică a Europei, în calitatea de putere a păcii şi echilibrului", a subliniat Emmanuel Macron.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă