x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicatele din penitenciare acuză conducerea Academiei de Poliție de abuz în serviciu

Sindicatele din penitenciare acuză conducerea Academiei de Poliție de abuz în serviciu

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2023   •   11:24
 Sindicatele din penitenciare acuză conducerea Academiei de Poliție de abuz în serviciu
Sursa foto: Hepta

Sindicatele din penitenciare denunță la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) conducerea Academiei de Poliție „A. I. Cuza”, pentru abuz în serviciu și fals intelectual, după ce studenții ar fi primit mâncare stricată.

 

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat, marți, DIICOT. Sindicaliștii îl acuză pe fostul rector al Academiei de Poliție „A. I. Cuza”, Claudiu-Ștefan Chindriș și pe toți factorii de conducere ai instituției de învățământ pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, „constând în aceea că, în mod nelegal și abuziv, au permis ca studenții instituției pe care o conduce să primească „mâncare stricată”” și fals intelectual, „constând în aceea că, cu știință, au încercat să ascundă adevărul prin declararea neadevărată a numărului real al studenților intoxicați în data de 14.11.2023, începând cu ora 20:30”.

„Mâncarea, condițiile de cazare și supraaglomerarea fac din Academia de Poliție cea mai mare pușcărie din România, instituție de învățământ măcinată de-a lungul anilor de corupție, hărțuire sexuală, limbaj suburban și abuzuri. Academia de Poliție a creat mai multe probleme în societatea românească decât interlopii României (plagiate la comandă, amenințări cu moartea, scandaluri sexuale). Modul bolnav de a conduce Academia de Poliție ca pe un penitenciar din lumea a treia, cu abuzuri la ordinea zilei, îi pot determina pe viitorii polițiștii, jandarmi, pompieri, polițiști de penitenciare să considere că abuzarea cetățeanului reprezintă o normalitate, atâta timp cat 3-4 ani acești tineri sunt cazați în condiții inumane, sunt hrăniți cu mâncare alterată și învață în condiții similare deținuților din pușcăriile pline de gândaci, șobolani și ploșnițe ale României”, transmit reprezentanții FSANP într-un comunicat de presă transmis marți.

Potrivit acestora, condițiile din căminele studențești ale Academiei de Poliție ar surprinde și oficialii Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT), familiarizați cu realitatea dezastruoasă din penitenciare.

Din aceste motive, FSANP îi solicită ministrului de interne Cătălin Predoiu să ia măsuri urgente de remediere a problemelor din Academia de Poliție „A. I. Cuza”.

(sursa: Mediafax)

×