x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sloganul Elenei Udrea la OSIM: „EU iubesc B”

Sloganul Elenei Udrea la OSIM: „EU iubesc B”

de Alexandru Boariu    |    02 Dec 2010   •   20:38
Sloganul Elenei Udrea la OSIM: „EU iubesc B”
Sursa foto: Nikola Solic/Reuters

140767-cs-20091223191537015.jpgCă Elena Udrea ţinteşte sus, cât mai sus, în ierarhia politică nu mai este un secret pentru nimeni. Mai puţin cunoscute sunt pregătirile asidue demarate deja de Elena Udrea pentru viitoarele campanii electorale. De exemplu, recent, Udrea a depus la  Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) nu mai puţin de patru cereri pentru înregistrarea a tot atâtea sloganuri electorale. Din conţinutul acestora reiese că proaspăt aleasa preşedintă a PDL Bucureşti ţinteşte alegerile pentru Primăria Capitalei, dar şi alegeri la nivel naţional  – fie pentru conducerea la vârf a PDL, fie pentru eventuale alegeri parlamentare şi, de ce nu, pentru preşedinţia României.

Astfel, la data de 19.11.2010, Elena Gabriela Udrea (Bdul Unirii nr. 15, bl 3, sc. 1. et. 1, ap. 4, Sector 5, Bucureşti, România) a solicitat OSIM dreptul de proprietate pentru sloga­nul „EU Bucureşti”, cu o inimioară (love, of course) între cele două cuvinte, iar drept culori revendicate sunt specificate portocaliu (culoarea PDL) şi gri.

140768-untitled-1.jpgLa aceeaşi dată, Udrea solicită dreptul de proprietate şi pentru sloganul „EU iubesc Bucureşti”. Se subînţelege că aceste două sloganuri vor putea fi folosite la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei. Pentru alegeri la nivel naţional (conducerea PDL, alegeri parlamentare şi/sau prezidenţiale), Elena Udrea

s-a înscris la OSIM, la aceeaşi dată, cu sloganul „EU iubesc România”. Ceea ce surprinde însă este un al patrulea slogan, oarecum ermetic, pentru care „dătătoarea de lumină de la Bucureşti”, cum a numit-o Roberta Anastase, solicită OSIM, tot la 19.11.2010, dreptul exclusiv de proprietate. Acesta sună aşa: „EU iubesc B”.

Pe parcursul întregii zile de ieri am încercat s-o contactăm pe dna Elena Udrea, pentru a ne lămuri ce semnifică acest „B”, dar eforturile noastre au fost zadarnice. Cum despre „B” de la Bucureşti nu mai poate fi vorba, o dată ce, aşa cum am văzut, există alte două formule „în clar” – „EU Bucureşti” şi „EU iubesc Bucureşti”, nu putem decât să bănuim că ar fi vorba despre numele unei persoane dragi sau, mă rog, foarte apropiate, evident din sfera politică, mai exact, din PDL. Să fie „B” de la Blaga? Sau de la Boc? Sau de la Berceanu? Sau de la Boureanu? Sau de la Baconschi? Sau chiar de la... Băsescu?

×
Subiecte în articol: observator