x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SNLO: Cizme pentru şomeri!

SNLO: Cizme pentru şomeri!

de Gabriela Mladin    |    09 Iun 2010   •   00:00
SNLO: Cizme pentru şomeri!

Investiţiile de criză continuă la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Compania se pregăteşte să cumpere cizme de cauciuc şi apă în valoare de 280.000 de lei. În ultima vreme, însă, angajaţii SNLO n-au avut nevoie de echipamentele de lucru şi nici de apă, ei s-au aflat în şomaj tehnic.



Societatea cu capital de stat mai dă peste 90. 000 de lei pentru hârtie de copiator şi 70.000 de lei pentru un sistem de monitorizare.

În ultimele şase luni, angajaţii SNLo nu şi-au tocit deloc cizmele prin carieră şi nu au avut nevoie de apă. Statul le-a plătit 75% din salariu pentru că au stat acasă, în şomaj tehnic. Şi nu odată, ci de trei ori. Motivul trimiterii în şomaj a fost lipsa cererii de cărbune. Şi astfel la depozitele pline de cărbune nu strică şi 6000 de perechi de cisme care şi el vor fi depozitate.

Explicaţia conducerii companiei lignitului privind noile achiziţii este că societatea trebuie să ofere condiţii bune de lucru angajaţilor, atunci când vor avea şi solicitări.  "Achiziţionarea de echipament pentru salariaţi este prevăzută în contractul colectiv de muncă, trebuie făcută. Noi am stat acasă o lună jumătate, în rest am fost în activitate. Nu este vorba de tocitul cismelor ci de faptul că trebuie să oferim angajaţilor condiţii bune de lucru", a precizat Aurel Popescu, purtătorul de cuvânt al SNLO.

×
Subiecte în articol: observator