x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SNLO, fără bani!

SNLO, fără bani!

de Gabriela Mladin    |    10 Dec 2009   •   00:00

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia se află în dificultate pentru achitarea tichetelor de masă către salariaţi, stabilite prin contractul colectiv de muncă.



Conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia a promis înaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale că angajaţii instituţiei vor încasa de Sărbătorile de iarnă prime de câte 500 de lei pentru fiecare angajat. Reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia speră ca promisiunile făcute către salariaţi să fie onorate, sperând în încasarea datoriilor de la societăţile restante.

"Se apropie ziua de salarii şi nu avem bani. Încercăm să facem rost de la cei datori. Pentru lichidări ne trebuie 100 de miliarde de lei vechi, pentru avansuri, 75 de miliarde, pentru tichete-cadou - 45 de miliarde şi obligaţii la stat - 200 de miliarde. Încercăm să facem rost de bani de la beneficiari, dar este destul de greu", susţine Gheorghe Etăgan, secretarul general al USMO.

Astfel, cei 9.000 de mineri aşteaptă acum un semn de la conducerea SNLO. Directorul general al companiei lignitului, Daniel Burlan, nu mai răspunde la telefon ca să ofere explicaţii faţă de acuzaţiile venite din partea presei sau a politicienilor. Astfel, nimeni nu explică unde sunt banii sau cum s-a ajuns în această situaţie de criză financiară.

×
Subiecte în articol: observator