x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul Militar, despre starea de sănătatea a lui Marcel Ciolacu: A suferit o cădere de calciu

Spitalul Militar, despre starea de sănătatea a lui Marcel Ciolacu: A suferit o cădere de calciu

10 Mai 2020   •   17:08
Spitalul Militar, despre starea de sănătatea a lui Marcel Ciolacu: A suferit o cădere de calciu

Potrivit medicilor de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila", liderul PSD Marcel Ciolacu a avut o cădere de calciu şi a leşinat. De asemenea i s-a făcut şi un test rapid pentru coronavirus iar rezultatul este negativ.

Echipa de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila" a transmis un comunicat de presă despre starea de sănătate a preşedintelui interimar al PSD. Testul PCR este în lucru.

"În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane şi pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, domnul Marcel Ciolacu, Preşedintele Camerei Deputaţilor, s-a prezentat, în cursul acestei zile la Unitatea Primire Urgenţă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” pentru un episod lipotimic.

Conform protocolului de diagnostic al unităţii noastre, s-au efectuat o serie de investigaţii clinice, paraclinice şi de laborator. Coroborând aceste date cu datele testelor imagistice, precum şi cu rezultatele consulturilor multidisciplinare realizate de către specialişti în medicină de urgenţă, ATI, neurologie şi cardiologie, a rezultat diagnosticul de: Episod lipotimic recent - în observaţie etiologică, Hipocalcemie frustă.

Facem precizarea că, în conformitate cu procedurile unităţii noastre medicale, pacientului i s-a recoltat şi testul COVID 19. Rezultatul testului rapid este negativ. Testul PCR este în lucru.

Tratamentul urmat de pacient în unitatea noastră a constat în reechilibare hidro-electrolitică.

La acest moment, starea pacientului este una stabilă, cu evoluţie favorabilă, fapt ce permite externarea acestuia cu recomandări medicale de continuare a investigaţiilor, tratament conform receptei, evitarea ortostatismului prelungit, a stărilor de suprasolicitare şi a stressului, regim alimentar şi hidratare corespunzătoare", a comunicat spitalul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu