x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Statul îi plateşte lui Manţog şi impozitul la vilă

Statul îi plateşte lui Manţog şi impozitul la vilă

de Gabriela Mladin    |    15 Mai 2011   •   13:57
Statul îi plateşte lui Manţog şi impozitul la vilă

După ce că şi-a făcut vilă din banii statului, înşelând mai multe persoane pentru a căpăta statutul de "strămutat de lux”, fostul secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, Ionel Manţog nici măcar impozitul pe casă nu şi-l plăteşte. Nu este singurul, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi Complexul Energetic Rovinari a făcut "cadou” impozitele pe vile pentru mai mulţi şmecheri angajaţi în companiile statului.

"Cele două societăţi investitoare plătesc impozitele pentru 27 de imobile din cartierul Primăverii, valoare ridicându-se pe an la 300.000 de lei”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Târgu-Jiu.

Printre ele şi vila lui Manţog, pe care tot statul i-a construit-o cu 800.000 de lei şi pentru care judecătorii din Sibiu au constatat recent că ar fi comis mai multe falsuri în acte pentru a o dâbândi. Mai mult, democrat-liberalul Manţog a şi fost condamnat la un an şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru modul cum a înşelat statului, respectiv Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, pentru a beneficia de accea vilă în Primăverii. Casa e finalizată din 2007, dar Manţog şi cei din conducerea SNLO nu au făcut predarea în acte, tocmai pentru a-l scăpa pe Manţog de o povară, cea a plăţii impozitului pe vilă.

Aşadar, în total, 3 miliarde de lei vechi pe an plăteşte SNLO şi Complexul Energetic Rovinari, societăţi aflate în subordinea Ministerului Economiei, pe impozitele unor vile în care proprietarii locuiesc de câţiva ani buni.

Ceilalţi vecini de cartier cu "privilegiaţii” spun că nu-i mai miră nimic din ce se întâmplă în România.

Am încercat să aflăm care este explicaţia nepredării în acte a imobilelor, pentru că ele fizic sunt ocupate deja de proprietari, la Societatatea Naţională a Lignitului Oltenia. Aici, însă, niciun director din cei 30 pe care îi are compania sau purtatorul de cuvânt nu au avut timp pentru astfel de explicaţii.

Cartierul în care se află vilele în Târgu-Jiu se numeşte Primăverii şi este locul în care toţi directorii şi sindicaliştii din SNLO şi complexurile Energetice Turceni şi Rovinari si politicieni şi-au construit vile, evident, din banii statului, împrumutând statutul de strămutat al zonelor în care s-au extins carierele de cărbune.

×