x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

30 Ian 2009   •   00:00

30 ianuarie 2009



FURTUNĂ LA SULINA
Circulaţia navelor pe Canalul Sulina şi prin Bara Sulina a fost închisă ieri dimineaţă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Conducerea Administraţiei Fluviale “Dunărea de Jos” (AFDJ) Galaţi a luat această decizie pentru ca vasele care circulau în zonă şi cele care intenţionau să iasă pe mare să nu fie puse în pericol din cauza furtunii.

SCANDAL-TIMIŞ
Un tânăr a ajuns, în noaptea de miercuri spre joi, la spital, după ce a fost împuşcat în mână cu un pistol cu bile de cauciuc. Incidentul a avut loc după ce doi membri ai unei familii dintr-o localitate timişeană au mers să-şi recupereze plata pentru munca prestată la o familie de romi. În timp ce bărbaţii îşi aşteptau răsplata, o femeie din familia de romi l-a împuşcat pe unul dintre cei doi timişeni.

AUTISM BAIA MARE
Asociaţia “Autism Baia Mare” în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş organizează mâine, 31 ianuarie, seminarul cu tema “Autismul: abordare şi perspectivă”. La evenimentul care va începe la ora 10:00, la Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu” din Baia Mare, participă dr. Nicolae Radu Naghiu, specialist în homeopatie şi în psihiatria copilului şi a adolescentului, şi Milena Prună, preşedintele Asociaţiei “Autism Transilvania”. Persoanele interesate pot obţine mai multe informaţii la telefoanele 0742.99.30.67; 0745.66.15.70.

ACCES RESTRICŢIONAT
Accesul vizitatorilor în spitalele prahovene a fost interzis. Măsura a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de pneumonii şi răceli, înregistrat în cursul săptămânii trecute. Nimeni nu mai intră acum în secţii precum cele de pediatrie, nou-născuţi şi terapie intensivă. În ultima săptămână. În Prahova, au fost înregistrate 2.529 de viroze respiratorii şi 937 de pneumonii. (Laura Calciu)

TATĂ INCESTUOS
Un vasluian a fost arestat ieri pentru 29 de zile după ce s-a stabilit că şi cel de-al treilea copil al fiicei lui îi aparţine. Petrică Topală (foto), în vârstă de 52 de ani, a mai fost la un pas de puşcărie în 2006. El a primit atunci 3,6 ani de închisoare pentru incest. A făcut recurs şi, deşi se dovedise că avea doi copii cu fiica lui, a primit doi ani cu suspendare cu promisiunea că, timp de cinci ani, cât e în atenţia Serviciului de Probaţiune al Tribunalului Vaslui, va avea un comportament exemplar. În urmă cu şase luni, fiica lui de 26 de ani a devenit mamă pentru a treia oara. Conform rezultatului ADN, tatăl micuţului este şi bunicul lui. Cei trei copii sunt în grija unor asistenţi maternali profesionişti. (Ana Ionaşcu)

MEDICAMENTE SCUMPE
Medicamentele compensate şi gratuite vor fi mai scumpe cu aproximativ 10%, de la 1 februarie. Situaţia este cauzată de recalcularea la cursul de 4 lei pentru un euro, au anunţat ieri producătorii şi importatorii de medicamente. Preţurile ar putea să scadă însă peste două luni, o dată cu intrarea în vigoare a ordinului privind recalcularea în funcţie de cel mai mic preţ CIP (de intrare în ţară) din 12 ţări europene.

BĂRCEA MARE
85 de cartele telefonice ce urmau să ajungă la deţinuţii din penitenciarul hunedorean Bârcea Mare au fost găsite ieri la o vizitatoare. Femeia este concubina unuia dintre deţinuţi, cartelele fiind ascunse în întăriturile laterale ale unei genţi. Rudele deţinuţilor de la Penitenciarul Bârcea Mare au mai încercat şi în alte situaţii să trimită deţinuţilor cartele telefonice fie ascunse într-un măr, într-o pungă de detergent sau în spatele unei iconiţe. De asemenea, gardienii au mai descoperit alcool în compot de ananas sau bani în batoane de ciocolată.

GRAVIDĂ LA 12 ANI
O fetiţă de 12 ani a fost internată în Maternitatea Brăila, cu o sarcină ajunsă în ultimul trimestru. Deoarece atât gravida, cât şi mama acesteia refuză să spună cine este tatăl copilului, Poliţia a demarat o anchetă pentru identificarea celui în cauză. Familia fetei locuieşte în condiţii foarte modeste, în localitatea brăileană Scorţaru. Din acest motiv, Direcţia pentru Protecţia Copilului Brăila a stabilit ca minora gravidă să fie internată într-un centru maternal. (F.C.)

ORADEA
Peste 200 de angajaţi ai SC Electrocentrale Oradea au protestat paşnic, ieri dimineaţă, în jurul orei 5:00, înainte de a intra în schimb. Ei se declară nemulţumiţi de refuzul Agenţiei Naţionale de Reglementare a Energiei (ANRE), ce nu acceptă majorarea tarifului gigacaloriei produse la Oradea în condiţiile în care aceasta se vinde către populaţie cu 108,05 lei, iar costurile reale ajung la 148 lei. (T. I.)

DEŞEURI PERICULOASE
O cantitate mare de deşeuri periculoase a fost găsită îngropată în apropierea unor ferme agricole din judeţul Galaţi. Descoperirea a fost făcută de comisarii Gărzii de Mediu, cu sprijinul ofiţerilor Serviciului de Investigare Fraude din IJP Galaţi. Surse din cadrul Gărzii de Mediu Galaţi afirmă că ar fi vorba despre uleiuri industriale uzate încărcate în butoaie metalice, despre deşeuri care conţin azbest, gudron şi chiar deşeuri medicale. (D.M.)

POŞTAŞ DISPĂRUT

Un poştaş din Târgu-Jiu a fost dat, ieri, în urmărire după ce a dispărut de la Crăciun cu pensiile a aproximativ 200 de persoane. Liviu Stroie, în vârstă de 39 de ani, nu s-a mai prezentat la serviciu din 23 decembrie 2008. Suma pe care acesta o avea de împărţit era de circa 15.000 de lei. (Gabriela Mladin)

×
Subiecte în articol: observator