x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

03 Aug 2009   •   00:00
BRAŞOV
Mai multe focuri de armă s-au auzit ieri-dimineaţă în Braşov. Incidentul s-a produs într-un club de noapte din centru, iar scandalul  a început după un schimb de replici mai dure dintre barman şi un client. Se pare că acesta nu a vrut să achite consumaţia. Cei doi au ieşit să rezolve conflictul în fa­ţa clubului, dar barmanul a scos o ar­mă, a tras un foc în aer şi încă două direct spre client. Acesta din urmă a fost rănit în zona abdomenului.

ACCIDENT E 58
Un şofer a murit carbonizat, iar alte trei persoane au fost rănite sâmbătă seară, după ce maşina în care se aflau s-a izbit de un copac pe drumul european E 58, la ieşirea din oraşul maramureşean Seini. În urma accidentului, traficul în zonă s-a desfăşurat cu dificultate timp de aproximativ trei ore. Din primele cercetări s-a stabilit că şoferul care a murit carbonizat a intrat cu autotu­rismul în depăşirea unui alt autotu­rism care se îndrepta spre Baia Mare, însă l-a acroşat din spate şi a pierdut controlul volanului.

RESTRUCTURARE
Ministrul IMM-urilor, Constantin Niţă, a propus deja o restructurare a ministerului pe care îl conduce, în care majoritatea agenţiilor din subordine ar deveni direcţii, iar în acest fel, 24% din posturile din minister vor fi reduse. La Ministerul Agriculturii numărul de agenţii va fi redus de la 33 la 13, iar comasarea acestora va determina reducerea personalului cu 20%. Pe de altă parte, Constantin Niţă a declarat ieri că ruperea coaliţiei nu ar avantaja nici una dintre cele două formaţiuni componente, PSD şi PD-L. (Dana Piciu)

LOTO 6/49
Numerele extrase ieri la Loto 6/49 sunt 30, 13, 46, 38, 8, 33, iar numărul Noroc este 7179876. Marele premiu pus în joc la categoria I, de peste 2 milioane de euro, nu a fost câştigat nici de această dată, reportul fiind de 7.987.007,48 lei. În schimb, la categoria a II-a s-au înregistrat 19 câştigători a câte 15.408,48  lei, iar la categoria a III-a, 971 de câştigători, premiile fiind de 452,25  lei.

DNA BĂSESCU, UITATĂ

Băsescu le-a cerut ieri primarilor să nu susţină ideea ca edilul să conducă lucrările Consiliului Local. "România nu e stat modern. Vreau să ştiţi foarte bine că am această convingere. România a atins nişte standarde minimale la intrarea în Uniunea Europeană, după care prea mulţi oameni politici au considerat că acesta este nivelul la care trebuie să fim", le-a mai spus ieri preşedintele Traian Băsescu primarilor participanţi la lucrările Asociaţiei Comunelor, desfăşurată la Mamaia. Preşedintele a plecat grăbit de la reuniune, s-a urcat în maşină, apoi a coborât, spunând că şi-a uitat soţia în Pavilionul Expoziţional.

LIBERALII ACUZĂ
PNL îl trage la răspundere pe preşedintele Traian Băsescu. Partidul Naţional Liberal (PNL) îi solicită preşedintelui să-şi clarifice afirmaţiile în legătură cu sprijinul pe care l-ar fi acordat în 2005 formării majorităţii necesare pentru alegerea preşedintelui moldovean Vladimir Voronin. Liberalii consideră că declaraţia şefului statului din interviul acordat la 30 iulie postului de radio România Actualităţi reprezintă "o gafă majoră de politică externă". Preşedintele afirmase că rezultatul alegerilor parlamentare anticipate de la 29 iulie din Republica Moldova reprezintă un succes al opoziţiei democratice, iar Vladimir Voronin nu poate spera la ajutorul său ca să formeze majoritatea în Parlamentul de la Chişinău.

NOI AJUSTĂRI

Legea unică de salarizare s-a discutat ieri la Guvern, cu noi ajustări. Executivul ia în calcul o nouă scădere a coeficienţilor de ierarhizare, suplimentară celei de 40% stabilită în urmă cu aproximativ o lună. Urmează să fie luată o decizie în acest sens după întâlnirea de săptămâna viitoare cu reprezentanţii FMI.


×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă