x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

06 Aug 2005   •   00:00

Loto 6/49 - Pot de 2 milioane de euro

Jucatorii la Loto 6/49 au din nou emotii. O noua tragere va avea loc maine, 7 august. Dupa 9 saptamani de la castigarea premiului-record la Loto 6/49, maine se prefigureaza, la categoria I, un premiu de 2 milioane de euro.

Paris - A murit Sanda Stolojan

Scriitoarea Sanda Stolojan a incetat din viata la varsta de 86 de ani. Sanda Stolojan a fost poeta, jurnalista, critic literar, traducatoare, autoare a unui important jurnal literar. Maritata cu Vlad Stolojan, descendent al unor oameni politici ca Nicolae Filipescu si Anastase Stolojan, ea a incercat in 1949 sa fuga in Occident, dar a esuat si a cunoscut rigorile inchisorilor comuniste. Sotii Stolojan au ajuns in Franta in 1961. La Paris, Sanda Stolojan a lucrat ca interpret freelancer din limbile franceza, engleza si germana, pe langa italiana si a devenit interpreta de limba romana a mai multor ministri si a cinci presedinti ai Republicii Franceze.

Avertismente - ABN Amro si HVB, sanctionate de Banca Nationala

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a sanctionat prin ordine semnate de viceguvernatorul Eugen Dijmarescu, publicate in Monitorul Oficial, doua banci comerciale. Astfel, pentru efectuarea in mod eronat a platii la data emisiunii a sumelor aferente contravalorii obligatiunilor de stat, la licitatia din 14 iulie 2005, ABN Amro Bank Romania SA a fost avertizata in scris. Aceeasi sanctiune a primit si HVB Bank Romania SA, insa pentru neefectuarea platii la data aceleiasi emisiuni de titluri de stat. Cele doua banci comerciale au la dispozitie cate 15 zile lucratoare pentru contestarea ordinului viceguvernatorului BNR. (Eliza Popa)

Dacia - Loganul cu probleme, reechipat

Loganul care va fi exportat in Occident nu va mai avea jenti de aliaj. Logan a picat joi un test de stabilitate organizat in Franta, care a presupus viraje bruste la viteze de 70 si 80 km/h. In cadrul unei incercari de evitare a obstacolelor, pneul masinii s-a desprins de janta. Anvelopele s-au desprins doar la modelul echipat cu jante din aliaj. In cazul celor normale, din otel, Logan a trecut testul. Masinile cu jante din aliaj vor fi reechipate. "Nu exista motive sa retragem automobilul de pe piata occidentala", spune Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia.

×
Subiecte în articol: observator stolojan