x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studiu Euro NCAP: Unul din trei copii care mor înainte de a împlini 14 ani este victima unui accident rutier (VIDEO)

Studiu Euro NCAP: Unul din trei copii care mor înainte de a împlini 14 ani este victima unui accident rutier (VIDEO)

25 Aug 2011   •   11:24
Studiu Euro NCAP: Unul din trei copii care mor înainte de a împlini 14 ani este victima unui accident rutier (VIDEO)

O treime dintre copiii care mor inainte de a implini 14 ani isi pierd viata in urma unor accidente auto, potrivit organismului european independent de testare a sigurantei oferite de automobile, Euro NCAP, citat de site-ul 0-100.ro. De cele mai multe ori, copiii mor pentru ca nu sunt transportati corespunzator, insa chiar si in conditii de securitate, fragilitatea micutilor este un factor suplimentar.

In 2010, in Romania au murit in urma accidentelor rutiere 2.363 de persoane, cu 433 de mai putin decat in 2009. 2008 a fost cel mai negru an, 3.063 de oameni murind in accidente rutiere produse pe soselele patriei.

Potrivit unei cercetari sociologice realizata de un producator de anvelope, aproape doua treimi dintre copiii romani, mi exact 63%, declara ca parintii lor sunt soferi agresivi, iar 13% spun ca sunt speriati sau rusinati de stilul de sofaj al parintilor.

×
Subiecte în articol: copii studiu accidente auto euro ncap