x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SUA decorează doi ofiţeri români

SUA decorează doi ofiţeri români

de Ovidiu Ciutescu    |    27 Oct 2008   •   00:00

Nicholas Taubman, ambasadorul SUA la Bucureşti, a acordat luni Medalia pentru Serviciu Meritoriu colonelului Nicoale Liviu Bumbacea şi maiorului Ştefan Raileanu, informează Agerpres. Cei doi ofiţeri sunt cadre ale forţelor terestre ale Armatei Române.



“Prietenii au grijă de prieteni şi aliaţii au grijă de aliaţi”, a spus ambasadorul Taubman, care a subliniat că cei doi au onorat atât România, cât şi SUA. Diplomatul american a precizat că se întâmplă foarte rar ca Statele Unite să mulţumească unor persoane individual.La ceremonia care s-a desfăşurat la Centrul Cultural American au luat parte oficiali ai Armatei Române, precum şi membri ai familiilor celor doi ofiţeri. Activitatea celor doi a fost prezentată de ataşatul Aero al Forţelor Armate Americane, Brian Mullin.

Colonelul Nicolae Liviu Bumbacea a fost reprezentantul de rang înalt al României în cadrul Centrului de coordonare a Coaliţiei din Direcţia pentru Strategie, Planificare şi Politică a Comandamentului Central al Statelor Unite de la baza Aeriană MacDill, din Florida. El a primit această distincţie pentru profesionalismul demonstrat în abordarea şi rezolvarea unei game largi de chestiuni referitoare la contribuţia contingentului românesc în sprijinul operaţiunilor din Afganistan şi Irak. Maiorul Ştefan Raileanu a fost ataşatul adjunct al Apărării, al Forţelor Terestre, Navale şi Aeriene ale României în Statele Unite. El a primit distincţia pentru demonstrarea unei extraordinare competenţe profesionale şi diplomatice ca reprezentant al unui aliat cheie în războiul global împotriva terorismului. Medalia pentru Serviciu Meritoriu este o distincţie militară de rang înalt conferită ca recunoaştere a unor acţiuni ce denotă merite deosebite în serviciul din spatele frontului.

×
Subiecte în articol: romania