x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suciu: "Propunerea ca ziua de 30 aprilie să fie declarată liberă probabil va fi asumată de Guvern"

Suciu: "Propunerea ca ziua de 30 aprilie să fie declarată liberă probabil va fi asumată de Guvern"

de Mediafax    |    18 Apr 2012   •   16:31
Suciu: "Propunerea ca ziua de 30 aprilie să fie declarată liberă probabil va fi asumată de Guvern"

Guvernul ia in calcul stabilirea zilei de 30 aprilie ca zi nelucratoare, propunere "cald imbratisata" de Ministerul Turismului, deoarece astfel ar fi asigurate patru zile libere intre sfarsitul saptamanii viitoare si l Mai, fapt care ar constitui o oportunitate pentru sustinerea turismului romanesc.

"E o propunere care probabil va fi asumata de Guvern. E cald imbratisata de Ministerul Turismului, care ar considera cele patru zile care s-ar lega libere o oportunitate pentru sustinerea turismului local si evident ca Guvernul ia in calcul aceasta optiune", a spus purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

Potrivit acestuia, problema se va discuta in sedinta viitoare a Guvernului, iar pana atunci totul ramane la nivel de probabilitate.

"Este o hotarare care se va lua saptamana viitoare, probabil, si o sa o anuntam la momentul in care se ia, sa nu creem iluzii desarte celor care viseaza la patru zile libere", a mai spus Dan Suciu.

Guvernul a discutat in sedinta de miercuri posibilitatea ca bugetarii sa nu lucreze pe 30 aprilie, pentru a se prelungi astfel minivacanta de 1 Mai, o decizie urmand sa fie luata saptamana viitoare, a declarat Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al MDRT.

"Guvernul a discutat in sedinta de azi posibilitatea ca ziua de 30 aprilie sa fie libera pentru bugetari, urmand sa fie recuperata ulterior. A fost o discutie de principiu, o decizie urmand sa fie luata in sedinta Executivului de saptamana viitoare", a spus Oprea.

Bugetarii sunt liberi marti, 1 mai, si daca nu ar lucra nici luni, 30 aprilie, ar avea patru zile libere consecutive.

"MDRT sustine aceasta initiativa, pentru ca ar duce la cresterea circulatiei turistice de 1 mai si la un numar mai mare de zile petrecute de turisti in statiuni", a adaugat Oprea.

Potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turisti romani vor merge pe litoral in minivacanta de 1 Mai, numar apropiat de cel inregistrat anul trecut.

Cele mai cautate statiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun si Vama Veche.

×
Subiecte în articol: 30 aprilie zi libera