x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Surpriza - Dinel Staicu, cercetat de PNA

Surpriza - Dinel Staicu, cercetat de PNA

29 Sep 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Proprietarul Universitatii Craiova, Dinel Staicu, este urmarit penal pentru un prejudiciu de 273 de miliarde de lei creat Bancii Internationale a Religiilor (BIR). Proprietarul clubului de fotbal Universitatea Craiova, Dinel Staicu, este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru un prejudiciu de 273 de miliarde de lei creat Bancii Internationale a Religiilor (BIR), banca aflata in prezent in procedura de lichidare. Potrivit anchetatorilor, in perioada 1999-2000, BIR a cesionat creante de 106,7 miliarde de lei pentru 11 firme aflate sub controlul lui Dinel Staicu.

PAGUBE. In contractele de cesiune nu se spunea o vorba despre valoarea cesiunii si nici despre modalitatea sau termenul de plata, sustin procurorii. Potrivit datelor din dosar, tot atunci omul de afaceri craiovean a obtinut de la aceeasi banca noua credite din care apoi nu a rambursat decat sume infime. Suma prejudiciului, reactualizata la nivelul lunii mai 2004, este de 273 de miliarde de lei. Cu o parte din banii creditati de BIR Staicu ar fi achitat avansul pentru creantele cumparate de la aceeasi unitate bancara.

REFUZ. Potrivit normelor bancare, aceste artificii financiare, prin care cu banii bancii achitai practic datoriile avute la aceeasi institutie, erau interzise.

Procurorii sustin ca nu au putut sa stabileasca traseul tuturor creditelor pentru ca actele bancii, care ar fi trebuit sa urmareasca sumele de bani, erau completate doar formal. Desi citat, Dinel Staicu a refuzat sa se prezinte la PNA. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator dinel staicu