x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suspectul în cazul Ţundrea, arestat pentru 29 de zile

Suspectul în cazul Ţundrea, arestat pentru 29 de zile

de Gabriela Mladin    |    02 Feb 2011   •   13:58
Suspectul în cazul Ţundrea, arestat pentru 29 de zile

Principalul suspect din "cazul Ţun­drea", Gheorghe Avram, a fost reţinut marţi seara de poliţiştii gorjeni. De această dată, procurorii l-au pus sub acu­zare după ce acesta a furat un au­toturism, s-a răsturnat cu el, a părăsit locul accidentului, a condus fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Toate acestea s-au întâmplat cu doar câteva ore înainte ca Avram să dea explicaţii procurorului- şef de la Parchetul General  în cazul "Ţundrea".

Gheorghe Avram, în vârstă de 42 de ani, din satul Pojogeni, este suspectul în cazul "Ţundrea", cea mai gravă eroa­re judiciară petrecută după 1989. Chiar în momentul în care pro­cu­ro­rul-şef de la Parchetul Înaltei Curţi de Ca­saţie şi Justiţie, Marius Iacob, se pre­gătea să-l audieze cu privire la vio­lul şi omorul petrecut în urmă cu 19 ani, faptă pentru care Marcel Ţun­drea a fost condamnat pe nedrept la 25 de ani de închisoare, efectuând deja 12 ani în spatele gratiilor, Gheor­ghe Avram a "lovit" din nou. De aceas­tă dată, anchetatorii susţin că Avram ar fi comis alte fapte, respectiv furt, distrugere, părăsirea locului accidentului, conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Întâmplător sau nu, la câteva zeci de minute după producerea inciden­tu­lui rutier, la Ţicleni, la o distanţă de nici un kilometru, o femeie a fost lo­vită cu bestialitate, iar alta a fost omo­râtă. Procurorii nu exclud va­rianta ca toate acestea să aibă le­gă­tură cu Avram.

"Sunt foarte multe coincidenţe. Gheorghe Avram a fost audiat pentru un furt de maşină. În acelaşi timp o femeie a fost bătută crunt de  o per­soa­nă pe care până atunci nu a văzut-o, iar alta a fost găsită moartă în curte.

Toate faptele s-au petrecut între orele 3:00-6:00 dimineaţa, şi pe aceeaşi stradă, la distanţe mici. Femeia bătută susţine că este vecină cu fosta concubină a lui Avram. La femeia decedată Avram a stat în gazdă în vara anului trecut. Acesta a recunoscut doar furtul de maşină. Nu excludem varianta ca acesta să fi săvârşit toate faptele, dar nici nu putem afirma că le-a făcut el, cercetăm şi vom afla la final", a explicat Emil Moţa, procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cel care, de altfel a şi descoperit că Ţundrea a fost condamnat pe nedrept. 

Femeia care a fost bătută a reuşit să scape cu viaţă şi aşa a ajuns apoi să-l identifice pe cel care a lovit-o.
L-a indicat pe clar pe Gheorghe Avram. "Pe la ora 5:00 dimineaţa am au­zit zgomot la uşă şi am ieşit în pridvor să văd ce se întâmplă. Noroc că am aprins lumina şi aşa i-am văzut faţa. Avea o căciulă neagră trasă până la ochi. Mi-a pus mâna în gât şi a în­ce­put să mă lovească. Nepoţica de 5 ani a început să plângă şi s-a repezit şi la ea şi i-a dat cu bocancul în piept. No­roc că am început să urlu şi reu­şi­sem să aprind lumina în curte. S-a spe­riat şi a fugit. Când l-am văzut la po­liţie, l-am recunoscut imediat. El este şi atunci am aflat că este Avram, cel care a omorât şi fata din Pojogeni", a povestit Maria Petec. Aceasta are le­ziuni pe faţă şi corp şi spune că Avram nu i-a cerut absolut nimic, nici bani şi nici n-a încercat s-o violeze.

La câţiva paşi distanţă de casa ei, o altă bătrână îşi găsea sfârşitul. Rudele au găsit-o dimineaţa în curte în stare de inconştienţă. Încă mai respira când a fost luată de ambulanţă, dar la spital a decedat. Se presupune că a fost omorâtă. La fel ca prima fe­me­ie, cel care a atacat-o nu a luat nimic din casă.

Deocamdată nu se ştie cine este autorul acestor fapte şi dacă batrana a fost şi violată înainte de a muri. Doar necropsia şi raportul medico-legal va arăta ce i s-a întâmplat.
Până atunci, Gheorghe Avram a fost reţinut pentru 24 de ore doar pentru furtul maşinii, distrugerea ei şi infracţiuni la legea circulaţiei.
N-a vrut să spună însă nimic despre nici o faptă. Şi a fost întrebat şi despre Mioa­ra Gherasie, minora violată şi omorâtă în urmă cu 19 ani. A tăcut mâlc.

Gheorghe Avram a fost identificat ca autor al crimei produse în 1992 asu­pra unei minore de 14 ani din Po­je­geni, pentru care a fost condamnat pe nedrept Marcel Ţundrea, gorjeanul care a şi stat 12 ani în spatele gratiilor pentru această faptă. În vara anului trecut, Parchetul General a co­mu­ni­cat că profilul ADN al lui Gheor­ghe Avram coincide cu cel al autorului din dosarul în care Ţundrea a fost acuzat pe nedrept. Împotriva lui Avram nu s-a putut lua nici o măsură, întrucât faptele s-au prescris, însă acum Marius Iacob, procurorul-şef al Parchetului Suprem vrea să suspende prescrierea şi să-l acuze oficial pe Avram de omorul petrecut în 1992.

Considerat pericol public
Gheorghe Avram, suspectul din cazul Ţundrea, a primit mandat de arestare de 29 de zile pentru furtul unei maşini. Judecătorii din Târgu-Cărbuneşti au considerat că lăsarea în libertate a acestuia ar constitui un pericol public, mai ales că acesta a fost pus sub acu­za­re şi într-un alt dosar de lovire şi vio­lare de domiciliu asupra unei bă­trâne. În acelaşi timp, pro­curorii şi poliţiştii care l-au pus sub acuzare pe nedrept pe Marcel Ţundrea în urmă cu 19 ani vor fi audiaţi în zilele următoare la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Aceştia trebuie să explice modul în care au derulat cercetările în cazul uciderii minorei din Pojogeni, pentru care Ţundrea a făcut închisoare pe nedrept.

×
Subiecte în articol: marcel tundrea