x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ţăranii pot vinde in orice piaţă

Ţăranii pot vinde in orice piaţă

de Florina Zainescu    |    05 Ian 2008   •   00:00
Ţăranii pot vinde in orice piaţă
Sursa foto: Gabi Boholt/

Ţăranii pot vinde lapte, brănză, ouă sau peşte in orice piaţă din ţară pănă la sfărşitul anului, dacă se inregistrează la direcţiile sanitar-veterinare judeţene.

Ţăranii pot vinde lapte, brănză, ouă sau peşte in orice piaţă din ţară pănă la sfărşitul anului, dacă se inregistrează la direcţiile sanitar-veterinare judeţene. Abia după 1 ianuarie 2009 vor fi aplicate noile reguli in comerţul cu produse primar prevăzute de Ordinul 301, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară (ANSVSA).

In plus, pănă la anul, unităţile din categoriile centru de prelucrare a laptelui, punct de debarcare, magazin de desfacere peşte, centru de extracţie, colectare miere şi alte produse apicole, stupină, magazin de desfacere a mierii de albine pot vinde fără să se inregistreze la ANSVSA.

Jurnalul Naţional a anunţat in premieră, la sfărşitul lui noiembrie 2007, că Ordinului 301 nu se va aplica de la 1 ianuarie 2008, aşa cum era stabilit. Ordinul buclucaş a fost emis de ANSVSA la inceputul lui 2007 şi le interzice ţăranilor să văndă produse primare in afara judeţului de baştină.

×
Subiecte în articol: observator