x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tăriceanu: Decizia lui Predoiu de a accepta Guvernul PDL-PSD este o trădare faţă de PNL

Tăriceanu: Decizia lui Predoiu de a accepta Guvernul PDL-PSD este o trădare faţă de PNL

20 Dec 2008   •   00:00

Decizia lui Cătălin Predoiu de a accepta să facă parte din Guvernul PDL-PSD reprezintă o trădare faţă de Partidul Naţional Liberal, a declarat, sâmbătă, liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, precizând că va propune o întrunire a Biroului Politic al partidului, în care să fie discutat cazul acestuia.



El spune, pe blog, că a fost dezamăgit de decizia lui Cătălin Predoiu de a accepta propunerea coaliţiei de stânga PDL-PSD şi surprins de uşurinţa cu care a fost de acord să lucreze într-un guvern al cărui program prezintă diferenţe importante faţă de programul PNL şi aminteşte că el l-a readus pe acesta în Partidul Naţional Liberal, pentru funcţia de ministru al Justiţiei în guvernul liberal, având încredere că împărtăşesc aceleaşi principii liberale în domeniul justiţiei.

"Ieri, Cătălin Predoiu a ales să devină colegul de cabinet al politicienilor care până mai ieri îl criticau. Este în primul rând o trădare faţă de el, ca jurist. Cătălin Predoiu ştie foarte bine că nu poţi susţine un set de principii şi apoi contrariul acelor principii. Poate că se iluzionează că va putea să spună „nu”colegilor din noul guvern. Atunci nu ştie cum se lucrează în PSD şi, mai ales, în PD-L, unde nu poţi avea o opinie contrară faţă de şef", afirmă Tăriceanu.

În al doilea rând, liderul PNL consideră că acceptul lui Preodiu de a face parte din Guvernul PDL-PSD este o trădare faţă de el însuşi ca politician şi faţă de oamenii care l-au votat.

"În al treilea rând, este o trădare faţă de Partidul Naţional Liberal şi aici vreau să răspund acelor voci care afirmă că PNL ar trebui să accepte această nominalizare. Între programul pe justiţie al PNL şi programul şi declaraţiile asumate de coaliţia PSD-PD-L există diferenţe semnificative. Partidul Naţional Liberal nu acceptă să se asocieze cu proiectele Guvernului de stânga PD-L-PSD, cu care nu este de acord", spune Tăriceanu.

Din aceste considerente, liderul PNL anunţă că va propune o întrunire a Biroului Politic al partidului care să ia în discuţie decizia lui Cătălin Predoiu, arătând că trebuie dat "un răspuns politic fără echivoc în acest caz".
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania pnl